2a dagens bild. En bild på dig själv



Det hade varit väldigt kul för samtliga ifall jag hade tagit ett kort på mig själv idag och lagt ut. Jag ser nämligen ut som en blandning av en genomskinlig påse och ett skrynkligt och torkat russin. Så jäkla helsickes bakis har jag varit idag. Min eviga bakisfråga, som jag alltid undrar då jag är bakis, lyder "är det värt det?" Fast just idag tror jag minsann att jag inte är ensam om att känna lite så att. Det var värt det. Jag hade riktigt kul igår. Så tack till alla inblandade! :) Det enda som jag saknar just nu är kärleken min. Du är alldeles för långt bort!


1a dagens bild: En person som du umgås mycket med


Fina Kattapatte. När vi inte umgås IRRRLL så umgås vi ofta i telefon.

Kanske enklare än texter? VI FÅR SE!

1a dagens bild: En person som du umgås mycket med
2a dagens bild. En bild på dig själv
3dje dagens bild: En bild på någon i din familj
4de dagens bild: En bild på en konstig tid i ditt liv
5e dagens bild: En gammal bild på dig själv
6e dagens bild: En bild på du och en vän du inte varit med på länge
7de dagens bild: En bild som du aldrig lagt upp
8de dagens bild: En person som du saknar
9de dagens bild: Någon i din släkt
10de dagens bild: Någon du tycker är väldigt snäll
11te dagens bild: En person du kan berätta allt för
12te dagens bild: En bild på din vardag
13de dagens bild: Du och någon klasskompis
14de dagens bild: En bild som påminner dig om gamla tider
15de dagens bild: En person som du vill vara med
16de dagens bild: En ful bild på dig själv
17de dagens bild: En ovanlig bild
18de dagens bild: En bild på din fritid
19de dagens bild: En person som är snygg
20de dagens bild: En bild på dina närmaste
21a dagens bild: En person som alltid ställer upp för dig
22a dagens bild: En bild på en tid du saknar
23dje dagens bild: En bild från i sommras
24de dagens bild: En bild som gör dig glad
25te dagens bild: En person som alltid gör dig glad
26te dagens bild: Någon/några du alltid har roligt med
27de dagens bild: En bild som du alltid skrattar åt
28de dagens bild: En tokig bild
29de dagens bild: Den nyaste bilden på dig själv
30de dagens bild: Någon du aldrig kommer släppa taget om

Ett litet utdrag från dokument word , inte förvirrande alls.

"...Jag tycker alltså att realismen passar bättre in på Cliffordsons artikel än kunskapsteoretisk idealism eftersom att jag tycker att hennes artikel utgår i största del från den materiella världen. Jag blir dock lite förvirrad när det gäller att tolka eller att inte tolka för att skapa kunskap. Jag anser att Cliffordson i viss form använder tolkning när hon jämför betygens prognosförmågor med varandra och med högskoleproven, samtidigt som jag anser att hon inte behöver göra egna tolkningar eftersom tolkningarna redan finns ”uppdukade” på papper. Men där uppstår också en annan förvirrig från min sida. I föreläsningen talade Kent Löfgren om att man inom kunskapsteoretisk idealism även anser att kunskap skapas av rationellt tänkande. Inom rationalismen är rationellt tänkande grunden för kunskap och det är där mitt frågetecken uppstår. Jag tycker att Cliffordson utgår från realismen snarare än den kunskapsteoretiska idealismen. Men samtidigt anser man i den kunskapsteoretiska idealismen att kunskap skapas av rationellt tänkande, precis som man gör i rationalismen..."

(Detta är alltså ett litet utdrag bara, förstår om ingen förstår sammanhanget i det hela, haha.)
(Jag förstår även om ingen orkar läsa.)

Men det är nästan så att jag inte förstår mig själv. Nästan. Frågan är bara; När får man gå den där kursen som lär en att skriva så folk ska FÖRSTÅ vad man menar?

Jag tror att jag reder ut den där gröten imorgon, kanske då jag inte ätit så mycket gröt innan? Så tar jag mig en välbehövlig dusch innan jag drar in till stan och kramar Marie hejdå innan hon sticker iväg på äventyr i världen. Så får de bli!

SO LONG!

Så här har min dag sett ut hittills.





Nu ska jag strax göra pannkaka. Sen blire promme nr 2 me Emeli och Gibbe. Sen ska jag sy en sminkväska av lite tyger som jag snokat fram ur en gammal kartong i förrååååde.


Älskart

Jag tog mig ut på springtur efter middan idag. Jag har velat de så många gånger men det har som funnits tusen anledningar att inte. Tex kylan, trasiga skor, ingen sportbh osv. Men jag sket i det idag och sprang en liten tur. Sedan kom jag hem och blev hurtbulle me situps och såna saker. Det finns inget bättre än att känna i benen att dom arbetat lite. Då äre som så extra mysigt att ta en dusch, krypa in i pyjamasen och hoppa upp i soffan med en filt till en kurrande gammal katt. Nu ska jag blunda och drömma om skäggkyssar.
Godnattis!


Bästa dagen

med mysvänner i kvarnberget. Sen vart det ännu mer mys hos Emeli med både hockey, p3guld, snackisar och ölvin. Nu ligger jag bara och väntar på en fin skäggskrutt som ska ringa då han är påväg hem från öldrickning. Inte så sent sa han. Klockan är ett sa jag då. Kanske att jag hinner somna. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att läsa nu. Och läsa lite till. Och lite till, tills han ringer. Jag vill så gärna höra den där rösten som jag tycker så mycket om innan jag somnar. HJÄRTA.




Några saker som jag vill göra

helst innan sommaren;

Skaffa ett extrajobb som jag kan ha i sommar också.
Åka till stockholm.
Åka till oslo.
Sluta vara i puberteten och skaffa vuxen hy.
Skaffa riktiga ögonbryn som helst syns.
Få 2.0 på högskoleprovet.
Lära Gibson att gå utan koppel utan att springa iväg om de kommer en rolig människa eller hund.
Få rutin på löpningen igen.
Sluta snusa eller i alla fall liteeee.
Bestämma mig påriktigt för vad jag ska bli då jag blir stor.
Få VG i alla moment i pedagogiken.
Börja måla jättefina tavlor.
Köpa en bra kamera. Eller mer realistiskt; hitta en bra kamera i skogen eller nåt. Kanske på vägen. Var som helst där den är gratis. Eller där hittegodset är, just det, en sketabra kamera.
Sluta frysa varje dag.

Som sagt, några saker. Jag har nog fler på lager. En sak till som jag skulle vilja göra är verkligen att starta ett band. Bara ett litet, på skoj. Så mina fina vänner, jag tycker verkligen vi ska göra det. Skit samma om vi inte kan spela intrument så bra. Vi lär oss! Sen kör vi. Vi kan ju spela otaktsmusik. Så länge vi gör det bra!!!




FRISING KÅLD


Idag vare jävlar i mig kallt ute. Jag tog ju som ni ser några små kort och min hand tappade allt vad värme heter. När jag kom in vare precis som när man var liten och värmde fötterna i hårtorken. Det gjorde så jäkla ont att bli varm. (Och ändå satt man med hårtorken lite för att det var en höjdunkt att få göra så när man varit ute. Det blev troligen bara värre egetnligen?) Fast idag hade jag ingen hårtork och det var mer fingrarna det handlade om.

Jag ska testa en rolig grej nu. Me fejjan. Inte facebook, utan den riktiga fejjan. Jag har beställt en slags ansiktsmask. Det är ett pulver som man blandar med vatten och vinäger. Lava pulver. SPÄNNANDE skare bli!

KLART Å BETART

Nu har jag fasen kämpat med att försöka få till en header. Fast faktiskt inte hela kvällen som man kanske kan tro. Med tanke på när jag började göra om bloggen, haha. Jag har tagit lite paus också. Men hur som helst. Den ville ju inte sitta bra nånstans. Fortfarande är den inte helt perfekt placerad men vem bryr sig egentligen? Provade på att animera på photoshop. Hittade åt det av en slump och sen TJOHOPP, var jag fast. Bokstäverna sitter dock förjäkligt hemskt men det må va. SYND också att min älskade dator inte riktigt pallar med såna avancerade grejer utan att börja hacka. Men TUR att jag har börjat lära mig att spara lite då och då. Så nu kommer jag säkert försöka mig på att animera nån fler gång (typ hur många gånger som helst). JIHO!


NU BYGGER JAG OM

Kanske blir det skitfult. Men lite kul äre.

FINN ETT FEL

Kolla riktigt noga på denna bild. Eller nae, förresten. Det behövs nog inte.

Ledtråd till dig som (mot förmodan) inte finner felet i bilden: FLINT!

Men det är ingen flint egentligen. De är den berömda utväxten ala flintform. Pricken över iet när man vill vara festfin med andra ord.

 


NÅT JETT

Ingen magsjuka än så länge. Alls i huset faktiskt. Så himla, himla skönt. Men man ska väl aldrig gå över bron och skrika hurra? (Eller hur fasen säger man?). Papa har feber och är sjukling. Och mår fortfarane illa. Tänk om min bön slog in igår? Den om att ha magsjuka utan att kräkas? Nä fy. Nog om det. Vet inte ens varför jag skriver nu? Kan va för att jag drar mig för att gå ut me Gibbe. Men han måste ju få röra på sig. Själv har jag redan hunnit fika frukost två gånger och varit hos doktorn. Eller hos labbet så att säga. Tagit järnvärde och sånt nödvändigt som kan vara bra att veta när man inte äter nästan nå kött. Som jag.

Äuu, nu pallar jag mig ut sen äre dags att börja plugga. Det känns lite slappt så här i början men det är väl rätt skönt att inte känna stressen. Den kommer nog sen om jag minns rätt från pedA. Eller så kanske distans är så här slappt?

NÅJA, på återseende!

En eller ett räddrätt rådjur och en jävligt rädd Anna

skitskitskit. Jag tänker börja med att PÅMINNA alla som inte vet om min otroliga rädsla för magsjuka. Jag är ganska räddddddd!
Nu mår pappa illa. Och han mår fasen aldrig illa. TÄNK OM DET ÄR VIRUS I HUSET, VIRUS I HUSET (mia och klara). Alltså då smäller jag av. Och det värsta är att jag börjar fasen känna virus i MAGEN jag också. Men det kan va inbillning. Ganska stor chans faktiskt. SNÄLLA NÅGON, GÖR SÅ ATT VINTERKRÄKSJUKAN HÅLLER SIG BORTA FRÅN MARKISGATAN 11!!! Och snälla NÅN, om det inte gör det, så låt de då för all världens påslakan bli en lindrig en. Helst så är lindrig så att man inte behöver kräkas. Det vore skönt. Tack tack. Och peppar, peppar ta i trä tusen gånger om (vi har pratat om att vi ALDRIG har magsjuka i detta hus minst hundra gånger nu på senaste. Men vi har ju helt glömt bort att pepprapeppera och ta i trääää!) Men det kanske inte gills i efterhand?

Näää, nu ska jag läsa bort det här bullret i magen. Och sova. Imorrn äre en ny dag. Förhoppningsvis UTAN virus. PUH!






HUR KAN DET KOMMA SIG

Att ibland har jag inga böcker att läsa. Fast jag försöker hitta. Och ibland har jag nästan för många. Utan att jag knappt behöver leta?




Magen har börjat bete sig litelite igen


Och nu ska jag ut och känna på vädret. Har hört att det är varmt idag. Även känt det. Inne. Varma vindar från min totalt fungerande ventil så att säga. HEJ HOPP!


MAGE!

IDAG ÄR JAG LESS PÅ MIN MAGE!
Och nu tänker jag gå en liten promenad bara för att jag vet att det är bra för magen även fast den sparkar bakut, stångar mig i revbenen och rör om i grytan!

Jag har i alla fall fått tillbaka min väska. Eller den ligger visserligen på centralsationen i Sthlm men återfunnen är den i alla fall, tack och lov!

HADE!






Jag har klickat hem lite kläder idag

men inte dom här;



Fast jag är sugen på samtliga.
Den vita ska jag nog ändå ordna. I form av lite tyg och min symaskin. Vet int vare är men jag vill hemskt gärna ha en vit luvtröja! Vad jag har shoppat idag då? (Förstår att ni undrar). Mest tråkiga saker faktiskt. Typ två bhar, lite trosor och ett par svarta braller. Typ lite av det som ligger i min väska som är på roadtrip. Nånstans. Förutom att dom svarta brallerna som ligger där i nu kommer att ersättas av en helt annan sort. Men det gör ju inget. Jag kör helt enkelt på mammastyle "men du har ju redan ett par svarta byxor". Alltså. Svart bralla. Byxa som byxa. Sen är det ju helt enkelt bara bonus ifall väskan hittar till Burträsk igen. JADA. Nu säng och sov!

 


The dayens

Dagens humör : Glad!
Dagens saknad : JP!
Dagens musik : Lite rix fm under promenadisarna bara. (Vart inga skidor).
Dagens mat : Ägg, gröt, mackor, fisk, spagetti, morötter och godis. Och mandarin.
Dagens dryck : Vatten och juice.
Dagens klädsel : Underställ och sen pyjamas.
Dagens bok: Bara tidning i badkar.
Dagens kommentar : "IKVÄLL ÄRE EN BRA FILM ANNA, ARAGORN!"
Dagens roliga : Att pappa hittade några lappar i ett par gamla högtalare. (?) Anna, 11 år - Mästarn på att gömma hemliga lappar. Jag tror bestämt jag tar och skriver av en rakt av;
"Hejsan! Jag är kär i Joel Wikberg. Jätte kär e jag.  Å... jag önskar att han kunde vara kär i mig med. Men det e han inte! Han e väl kär i Malin tror jag. Men jag vill att han ska vara kär i mig! Hejdå! Kjam /Anna Andersson"
"Dagens plus : Att jag fick se Jonas en skvätt på datorn och att det var god mat till midda och att vädret är fint.
Dagens minus : Att jag snosade lite för länge igen.
Dagens frisyr : Uppsatt i en boll as always.
Dagens göra : Jag har promenerat, städat, gjort ett armband, badat badkar, pratat me Jonas. Och ätit och såna saker såklart. 
Dagens person: Mammapappa.
Dagens bild: Ingen tagen idag, så...

COOL OCH FRAMFÖRALLT TJOCK TJEJ, 17 ÅR!


SKIDOR

Jag SKA verkligen ut och åka idag. Typ alldeles strax. Det enda jobbiga är att mina skidpjäxor har trollats bort och kvar finns bara pappas. Han har visserligen inte störst fötter i familjen men 7 strl för stora ändå.

Dagens himmel är inte lika vacker som den var igår. Men det duger bra ändå.



Och sen så undrar jag vad det betyder ifall en gammal katt tappar två klor på kort tid? Jag har googlat men finner bara att det är typ normalt att katter gör så. Och att det typ inte är klon utan mer "skalet" på den. Typ. Dock så har vi aldrig uppmärksammat det förrut. Fritte är ju gammelkatt nu och jag är även rädd att han blivit senil. Läste om gamla katter på internet och där stod det att dom kan börja bli det efter 14 års ålder. Fritte är ju typ 18 år nu och har utvecklat en otrolig personlighet. Från att ha varit en skygg katt som gömmer sig för okända människor är han nu den katten som sätter sig och stirrar ca 1 cm från ansiktet när man äter godis. Eller hur normalt är det när en katt verkligen försöka tigga till sig en KNÄCK? Fast jag tror också att han har blivit lite "smittad" av Gibbe. Det kunde man märka ganska fort efter att vi skaffat han också. Han tar lite efter Gibbes beteende. NOG OM DET.



Nu går jag UT!

    

 


Gokväll (natt)!

Jag har just webcamat klart med Jonas. Skype får vi börja använda då jag har skaffat en mic. Det känns så jobbigt att jag mest av allt bara vill hoppa IN i datorn och pussa. Men det duger bättre än bara telefon i alla fall. När vi hade sagt hejdå på msn och stängt av kameran och pussat en puss till varann därifrån så kom vi på att vi fortfarande var kvar i telefonen. Haha. De va kul. De va deeee!

Nu äre natt. Nattinatt!



HEJ HEJ!

Jag måste bara få förklara eftersom Katta missförstod mig i förra inlägget. Kanske nån annan har gjort det också. Jag menar absolut inte att kameran tar dåliga kort. Eller att du tar dåliga kort Katta. (Fast de tror jag inte att du tror att jag menar heller). Jag har lagt på brus i photoshop på det kortet. Jag är som inne i sån period litegrand. Tycker det är fint. Och med "misslyckat kort" menar jag bara att det inte riktigt gick som vi tänkt oss, tex. att mattan inte ligger över "hela" golvet. Eller rättaresagt att den kanske var lite för mycket i det minsta laget, haha. Sedan tog Katta många testkort när jag satt där me Gibbe i olika positioner. För att kolla ljuset och sånt. Gu, va babbligt detta blev, haha.

Här kommer iaf den senaste photoshop-lekningen. En liten hyllning till dig Marie kan man ju tänka. Det finns tusen fler kort att leka med men risken finns att jag fastnar. Jag tycker nämligen att det är så fruktansvärt kul att försöka komma på hur man kan göra saker. Säkert finns det dubbelt så många fler lätta lösningar på saker (tex. i detta kort) men jag är inte så lärd. Dessutom äre nästan kul att försöka klura ut hur man ska göra. Jag skulle vilja lära mig mer hur man ska lägga skuggor och så. Så att det ser äkta ut och inte inklippt. JAJJA.





Nu äre nog sovtajm. :) Godnattis!

HÅHÅJAJAJA

Igårkväll hade jag och katta photoshot här hemma. Vi har de ibland, typ en gång per år. Det går lika förjävligt varje gång. Jag har som en plan att nån gång komma på en rolig ide. Det har nog Katta också. Men likförbannat tar man likadana kort. Sedan är ju inte varje människa född till att fastna på bild. Efter var och varannan bild börjar jag mer och mer inse hur jag ser ut. Det är först som att jag inte förstår vem människan är på bilden och sedan inser jag att jag inte vet ett dugg hur jag ser ut egentligen. Hur ska man veta det? När man bara kan se sig i spegeln? Ja, och just det. Sedan bet Gibson sönder mitt serat till håret. Eller vad det heter. Sånt där som ger glans. Jag blev jätteorolig och sedan spydde han. Så inatt har jag trott att han har varit död två gånger. Sprungit och väckt mamma och sedan tvingat i han fil i sinnet. Han mår bra nu. Han mådde nog bra inatt också men det är inte så lätt att inte börja skaka av oro då han sover lika hårt som en sten. Nu ska jag och han ut i skogen och plumsa. Kanske åker vi skidor, kanske bara går vi. Kanske stöter vi på en älg men förhoppningsvis inte.


Ett misslyckat kort. Kanske ett sånt där testkort? För många såna blev det eftersom Katta har en ny kamera som är lite svår att lära sig. Och jo, Gibson tittar på en godis som ligger där på golvet. Man måste ha sina knep. Söta hund.

ÅSSSÅ

Kom dan då jag kramade min älskade mysprupp hejdå. Jag är verkligen inte en sån som pussas och kramas sådär "HÅÅÅRT" (nivet) offentligt men alltså idag sket jag fanken i det. Distansförhållande och skypeförhållande TUMME UPP (NER). Efter att ha fått vaknat med den finaste jag vet varje morgon i flera månader och nästan två år känns det lite... skit. Men vad gör lite skit om hundra år? Nae. Jag saknar dig redan!



                                                                                                                                             

UTMANINGS

Nu bockar jag av dom här utmaningarna en gång för alla. Sen äre klarrt och betarrt. Fast jag insåg då jag läste Kattas blogg att jag glömt en utmaning innan. Nämligen "en första". Så då börjar jag med den.

En första... mobiltelefon (jag gör det enkelt). Det var i alla fall min 3310a. Det är förmodligen den bästa telefon jag nånsin haft. Den rymde iofs bara typ 12 sms men det gjorde inget. Den gick att smsa med. Den gick att ringa med. Den gick att tappa ner utan att den gick sönder. Den gick tappa i vattenglas men höll ändå. Den var bäst.

Min favoritplats (en av mina favoritplatser)



Uterummet. Jag bor där på våren då jag är hemma. Älskar det. På sommarn äre oftast alldeles för varmt på dagen men på kvällen äre fantastiskt.

Det här saknar jag
Just idag saknar jag nog ingenting mer än min väska som är på vift. Typ min sportbh och löparbraller som ligger där. Dom vill jag gärna ha tillbaka. Jag ringde sj idag igen men dom hade inte fått in min väska. Än. Jag håller en tumme.

Mina ambitioner
För att göra det enkelt (igen) så kan jag ju berätta för er alla superintresserade att dagens ambition är att göra världens godaste tacogratäng!

Ett sista ögonblick
Alltså nae, pass. Jag orkar inte tänka. (Kan bara tänka på tacogratäng nu). Vad är det meningen att jag ska skriva här?

Punkt. (Varför skriver jag alltid pungt först? Varje gång. Pung, pungt, pungt, punKT).

Gott nytt år förresten!

Nu ska jag ju faktiskt göra TACOGRATÄNG! Mums.


RSS 2.0