Hej hopp gummisnopp!

Idag har det varit fantastiskt väder! Jag har vare ute på två prommisar, skrivit massa religionsarbete, städat toerna (FRIVILLIGT, JA DE ÄR SANT! Mitt nya intresse). Saaamt sutti ute på bron och myst me Gibbe och solen.
Gibson blev badad igår så han är alldeles lurvig och söt. Dessutom klippte mamma håret på örerna på han så nu har han page. Dessutom har han gjort en annan grej... Vi hade vare ute och gått och skulle in. Då ropade jag GIBBBE KOM HIIT! KOM HIIIT! Nae, då stod han och åt upp Frittes (kattens) bajskorvar. Vad är det som är så gott me de? Han älskar bajs. Med de är ju bra, han rensar ju upp gården från kattbajs iaf eftersom Fritte har blivit så gammal och grå att han bara orkar gå en liten bit och bajsa. Bajsbajsbajs.



Min lilla bajskorv!

OCH

Min andra lilla bajskorv!



Annars så ska jag snöra ihop en morotskaka snart. MUUMS! Sen kommer Jonas hit! Då ska jag tvinga han att äta en liten morotskaka! Eller kanske ba en liten bröbit!

Igår gjorde vi iaf påskägg. Jag är sämst på ta med min kameran nånstans. Jag måst bättra me. Men Kattapatte är rätt duktig på ta kort (och rita på paint) ---> www.letmesayasingleword.blogspot.com


PRUTT OCH BAJSKORV!


Men så käääär

                                            ♥






 

Morrn

Idag ska jag göra massa skolgrejer. Räkna lite matte, skriva lite religionsarbete och typ börja fundera över mitt svenskatal. Lika bra att göra bort de så jag får ha riktigt lov sen då jag har mitt lov. Sen har jag tänkt röra på mig lite. Typ åka skidor? Eller ba bada i snön. Drömde om en konstig dröm om en klasskompis inatt. Drömde också att jag skulle få jobba några dagar på sjukhuset i umeå (Cajes jobb). De va fruktansvärt för jag hade väl ingen aning om vad man gjorde där. Sen försov jag mig och försov mig. För allt jag egentligen ville var att ha lov.

HAR DU PUSSAT NUMMER 2?
Anders - Ja, vi har ju varit ett par.

VAD HAR DU FÖR RELATION MED NUMMER 20?
Katta Patte - Min bästa vän!

NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 30?
Petrus - Inte planerat. Säkert nån gång under våren i Sthlm.

ÄR NUMMER 25 SÖT?
Lidingö vårdcentral - Inte så jättejätte söt.

VAD VAR DITT FÖRSTA INTRYCK PÅ NR 33?
Sara - Kanske de va att hon hade fint hår? Jag minn typ int.

HUR TRÄFFADE DU NUMMER 9?
Dirty Söderberg (Hanna) - Vi träffades på skolan? Lågstadiet. De måste varit så. Vi bytte alltid kläder me varann och bråkade alltid om vem som skulle följa vem hem efter skolan.

GILLAR DU NUMMER 51?
Jag har inte så många kontakter på min telefon. Annat vore om jag hade haft kvar min gamla. Där hade jag allt från Jurgen till Gamle Gun. Men jo. Jag skulle säkert ha gillat nr 51.

HAR DU TRÄFFAT NUMMER 3 DEN SENASTE MÅNADEN?
Anna B - Jodå, klasskamrat!

NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 14 NÄSTA GÅNG?
Hellbom - Veckan då jag kommer tillbaks till Stlm. Städar hos dom.

ÄR DU NÄRA VÄN MED NUMMER 13?
Fylla på (nr till halebops sån där smstjäns där man kan fylla på) - gooda vänner!

SKULLE DU KUNNA GÅ UT MED NUMMER 5?
Bror - Ja, syskonmiddag?

VAD PRATAR DU & NUMMER 18 OFTAST OM?
Jacke - Sist vi "prata" va på sms typ för nån vecka sen. Vi skrev "Hej!", "Tja!", "Hej!", "TJA!".

KÄNNER DU NUMMER 1?
Adam Svensk - Adams svenska nummer. Jaaaa, jag känner fina Adam.

HAR DU KRAMAT NUMMER 65?
Meeeen! Jag tar min sista kontakt här istället. Dvs. NUMMER 38. Wendela chef - Jaa, vi kramades när jag fick en julklapp i julas!

TJOBBO

Ligger i mitt älskade rum i Burträsk nu. Bakis som en gnu!

Flygresan gick i alla fall typ bra. Jag försökte räkna matte (gav upp de direkt) och läsa tidningar men jag kan inte riktigt nu komma ihåg vad jag läste. Dvs. så läste jag utan att läsa - sånt som man gör då man är riktigt, riktigt rädd! PPPUUH!

I fredags var det mormors begravning. Den var både sorglig och fin. Min fina mormor. Jag tror jag va så spänd inför både flygningen och begravningen att min kropp reagerade på nåt slags sätt så jag blev som en klubbad säl hela fredan sen. Som en vandrande, halvskalad potatis!

Igår drog jag till Ume och såg fantastiska Salem! Han var så bra, så bra, så bra. SÅ BRAAA!
Öl drack jag också. En shot också. En drink också. Sen slockna jag på Simons ena soffa. Ungifär samtidigt som Marie slocknade på Simons andra soffa. Ingen av oss kom ihåg att vi somna. Jag kommer bara ihåg att vi låg där i varsin soffa och ställde om våra mobiler, sedan konstaterade vi att klockan var jättemycke. En hel timme mer på bara en sekund. Jag tror de va då vi somna.

Nu ligger jag här och tycker att jag borde gå ut och gå. Så de ska jag göra. Köpa lite snus kanske. Bajsa Gibson. Köpa chips och dip? Jonas är också hemma. På påsklov. Så han kommer hit sen. Precis som på gamla tiden. Alltså efter sin badminton. Vi har inte setts på flera dar så jag känner mig ungifär huuuur glad i magen som helst. Jag ska till och med duscha före. Kanske att jag städar undan lite grejer på golvet också. MMMM!

Och de snöar förbenat mycke. Massa snö. Jag vill ha en skoter. Hej!


Världens längsta flygplansinlägg

Nä, alltså vad är detta? Jag trodde de va meningen att man skulle bli mindre flygrädd ju mer man flög? Eller?
Typ att utsätta sig för sina rädslor och inse att man klarar det galant! Jag klarar det ju galant. Men inte fasen blir jag mindre rädd för de. Jag är mer rädd nu än NÅNSIN!
Imorrn ska jag sitta där i den där konstiga saken långt uppe i luften igen.

Har vari och hängt på den här sidan; http://www.lfv.se/sv/LFV/Resenar/Forum-for-flygradda/.
Tyvärr, de funka int för mig att tänka att flyga är det säkraste sättet att färdas på. Jag försöker tänka så men sen inser jag att OM, OM, OM vi skulle störta så äre det osäkraste sättet att överleva en olycka på?

När jag skulle åka till Båstad i somras, första gången jag skulle flyga själv alltså. Då kämpade jag och var SÅ MODIG! Satt mig på planet och blundade och väntade på att vi skulle åka. Då började flyget sakta åka iväg. Sedan började det lukta rök. Helt plötsligt fick vi inte åka me de flyget längre. Ena motorn va trasig eller nåt. Förstår ni om de hade hänt i luften? Då tänker jag direkt att dom inte har kollat igenom planet ordentligt före. Sedan tänker jag också att dom omöjligt kan hinna titta igenom de ordentligt mellan flygningarna. De borde ju ta typ flera timmar tycker ja. JA, ni förstår hur mina tankar går varje gång jag flyger.
Jag mena, om man tex åker bil och det börjar lukta rök. Då kan man ju STANNA, köra in till vägkanten och kliva ut. Om man är i luften kan man ju som bara inte bromsa och stanna. Då måste man ju landa. De tar ju hundra år och under den tiden hinner man (jag) ju säkerligen dö av rädsla. Och landa är ju också riskabelt. NÄ, usch. Varför skriver jag de här? Jag sitter och skrämmer upp mig själv mer nu.

Jag skulle hemskt gärna vilja bli vän me en kapten så den kan förklara exakt i detalj hur ett flygplan fungerar. Förlåt men jag kan inte förstå! Det är fasen inte naturligt. HUJEDA MIG! Jag mår så illa. HJÄLP! Tur att bror ska sitta breve mig. TUUUR! Men nu är jag också nervös för att vi inte kommer få platser breve varann. Vi har inte bokat platser än. Herremin!

Nu måste jag städa och packa. Och sjunga jättehögt så jag slutar tänka på flygplan!

Jag har blivi en morgonbloggare

De är för att jag stiger upp alldeles för tidigt jämt. Så jag har så mycke tid över innan jag ska fara.
Jonas ställde klockan på kvartisju i morse. Varför då? För att han skulle drar och träna!!!!
Så han är och gymmar nu. Undra hur länge han har gymmat nu egentligen? Biffen!
Själv skulle jag också hemskt gärna vilja träna före skolan. Men jag har ju åkt på jäkla feber och tjock hals. Det är ju som självklart att jag har. Vad annars?

Helgen har iaf varit skitbra förutom att jag vare lite tärd.
I fredags for vi på middag hos Matilda och Totte. Jättetrevligt och Emma hade lagat en jättegoo midda! Efterrätten blev en kladdkaka. En tigerkladdkaka faktiskt. Den var också god. Sen drack vi vin. Jag klarade väl av att dricka två glas (rött). Sen tog flaskan iofs slut. Då jag skulle fösa mig över de vita tog de stopp. Tyvärr, mina vitvinsdagar är över.
I lördags då? Joooo, då gick vi på stan. Jag skulle ju hitta mina randiga strumpbraller. Gjorde ja de? NAE.
Men va gjorde ja då? JOOO, ja hitta mina nya favoritbyxer (tror ja).

RANDIGA JEANS!


Igår låg jag mest i sängen.
Jag frös, svettades, frös. Ja, ni förstår.

Nu måst ja snart fara. Hade de int vare för att jag har tage ledigt några dar nu i slutet på veckan och nästa vecka så hade jag vare hemma idag och vilat. Och hade de int vare för att folkhögskoler har sån fokus på närvaro så kanske jag också hade vare hemma. Men nu äre int så, så nu måste jag pallra mig!

SO LONG och krya på mig själv!

PRUUUTT

Sitter och väntar på klockan. Först ska jag gå ner och köpa snus sen ska jag hoppa på bussen. Har lite sovmorgon på torsdagar, de är skööönt. Men mindre skönt äre att våran grupp ska redovisa temaarbetet ÄNNU en gång idag. Jag trodde de va över förra veckan men nae. Vi har arbetat om afasi och eftersom vi har personer med afasi på skolan (och eftersom halva den klassen inte var där förra veckan) så måste vi redovisa för dom idag. Jag har tappat bort mitt stödordspapper men de är väl ba att prata? MMMHHH! Sen ska jag iväg och jobba. Jag känner att jag IIINTE är pigg i kroppen just nu. Men skit samma. Jag får iaf äta morotspannkaka till lunch. Hur degigt de än må va!


HEJ HOPP!

HEJ!

Jag har haft sån lust att baka ida. Först tänkte ja baka efterätt till på freda då vi är bortbjudna. Men sen tänkte jag att de kanske är lite tidigt för de? Så då baka ja BRÖÖÖD iställe. Å nyss ha ja tryckt två bröbitar.





Fuuult men gott!

MU

De är nog inte allti de bästa att ha fönster i taket. Bara. Klart de va klarblå himmel i morse. Klart jag tog på me sommarutstyrsel tygskor och skinnjacka utan mössa. Nu är jag helt genomfrusen och trött pågrund av köldskador! Så jag ska vila en halvtimme till nåt så underbart som hollywoodfruar på tv3 play. (Eller vare är för kanal). Sen ska ja fanimej plocka undan här och rulla bönbollar eller nåt. Kanske me en touch av kanel? TJO!

JOOO

Jag har sutti nu och iaktagit min skäggiga karl fleera gånger. Och jag har kommit fram till att han är så lik sin pappa Rune. Runes pajk!  Dom är så slående lika att jag måste le! Sen säger jag hela tiden "lilla vän" till Jonas som att han är en liten pojk. De måste jag sluta me. Men jag vet som inte va man ska säga? "stora karl, vaa gör du?" eller "lilla vän, va gör du?" Eller kanske bara "va gör du?"

Sen har jag äti massor me godis ikväll. Jätte äckligt godis. UHH! Jag köpte massor me konstigt lösviktsgodis igår bara för att Emma skulle komma på melodi och godis kväll. Jag vet inte varför jag gör så varje gång de ska komma nån på besök? Köper godis jag inte gillar? Jag borde ju köpa godis som jag gillar iställe. Fast då blir jag så osäker eftersom jag alltid får höra att jag gillar så äckliga och konstiga saker. Ja, de va då gårdagens problem. Dagens problem har inte funnits nå av. För de har varit så strålande vackert väder att jag har trott att de vari sommar. (Då man har kollat ut genom våra fönster som sitter i take). Alltså klarblå himmel och sol. Dessutom fann vi tillslut ett skrymsle uppe på "berget" där de va helt vindstilla och skönt. Fast då fick såklart Jonas damp så vi gatt gå. Då köpte vi lasange. Eller kyckling. Sen GJOORDE vi lasagne. De va gott förutom att de smakade typ sockerkaksmet om den där sörjan man ska hälla på. De är ju inte illa men de kändes lite fel. Fast gott! Ja.
Nu spelar Jonas gitarr i sängen och jag funderar på hur fan jag ska känna mig imorrn då jag måste ha glasögon på mig. Mina linser är helt slut och jag är inte alls så himla glad i mina glasögon längre. Jag behöver nya. Men jag prioriterar andra saker före sånt. Tex. ett par randiga strumpbyxor som jag vet ska finnas på lindex, fast dom inte gör de. Ja, de va väl typ vad jag hade på hjärtat denna söndagskväll!

Fast jag kanske ska kommentera de där jäkla melodifestivalen också. Jag är lite ledsen att inte Salem vann. Men jag tycker Anna är otroligt bra också så jag blev lite glad i ögat. Dessutom har jag fått en riktigt stortår i ögat när jag såg att en kille från burträsks tjej heter samma som han nu. Alltså David och Ida Tunebro. Som har gift sig. Dom heter alltså båda Tunebro nu och jag vet int, men de kändes så fint. Och jag som inte äns har planerat att gifta mig förns jag är 60. Jag har blivit bölig så jag nästan har lust att gifta mig nu! Ja, så var de. Nu ska jag hoppa i säng. GODNATT!

free dag!

Ledig idag!

Har gjort lite saker faktiskt.

Börja me att stiga upp och bänka mig framför ticnet som en nervös gnu. Satt och tryckte på uppdatera, uppdatera, uppdatera sidan om och om och om och om och om och om igeeen, in å ut, ut å iiin. Näämen, jag satt jätte länge, flera minuter. Klockan gick seeegt. Tillslut blev klockan nio och biljetterna släpptes. Då blev jag så nervös att jag tryckte in knappar och sånt HUR FORT SOM HELST! Och jag betalade även i rekordfart. Har nog aldrig betalat nåt så fort. Men jag lyckades knippa fem biljetter. Till LADY GAGA! Jaaa, jag är ju int världens största fan av henne men det blir nog coolt. Dessutom kommer fina vänner på besök samtidigt och ja, hur många vet ja int, men de blir ju hur som helst bäst!

Jaaa, och sedan har jag storstädat. Alltså varje gång jag säger att jag städar hemma så STORstädar jag. Jag vet inte hur andra gör men jag vet hur jag bruka göra förr. Då bruka ja dammsuga och plocka undan. Och kanske skura. Sedan storstädade jag lite emellan städtillfällena. Typ inte alldeles jämt. Men nu, sen jag blivit städerska, så städar jag storstädning varje gång. Det har blivit min arbetsskada.

Japp, och sen gick jag ut på promenix i det underbara vädret. Sedan hittade jag ett solställe. Satt där en stund men det vart lite för trafikerat. Jag kände mig inte helt bekväm med att typ somna på en parkbänk. Så jag letade åt ett annat. De stället jag och Jonas satt på i lördags. Det var hur skönt som helst. Tills jag blev blöt i röven. Ja hade inge liggunderlag. Då gick jag hem och rensade garderoben överdrivet mycke. Och de va meningen. Jag tänkte "UUT ME DE GAMLA och in me de nya sen..." Så de vart en hel del korttagning och fix och trix och traderaauktionsgörning och det tog tid. Jobbigt då man ska bli sådär överdrivet engagerad över en liten, ful tröja. Men så äre, de ska sälja! En del av kläderna ska jag ge bort till myrerna eller röda korset. Eller klädbytedagar. Man kan int sälja allt på tradera. De gå int.

Dom här skorna har ja nu lagt upp. Jag är lite ledsen i ögat. Men jag använder dom int. Fast jag älskar dom, määää!

Några kläder och sju par skor.




Nu ska Jonas bjuda mig på ett glas viiiin. Det är så vuxet så jag rent blir lycklig!


Vååååår







Om jag hade vari liten hade jag plocka fram cykeln idag. Och cyklat. Fram och tillbaks. Tillbaks och fram. Fram och tillbaks på varje liten asfaltsfläck. Fast idag äre rätt stoooora asfaltsfläckar på många ställen. Och långa ena. Helt fantastiskt att gå på. Och till och med GRÄSET kikar fram. Där solen ligger på. Och nu har jag helg!!!


Dagens dagens daag

Igår råka Jonas bli utelåst. Han for ut och sprang utan telefon lite för sent på kvällen. (Då ytterdörrn låses). Jag satt inne i full färd att försöka fixa skypen och skypa. Tänkte inte så mkt på att han var borta. Sedan ringde ett 08nummer. De va Jonas som var på pizzerian och ville att jag skulle öppna dörrn! Stackars han tänkte jag då. Han var typ utelåst... en pyttestund.

Så idag då... kom jag hem. Trött, kissnödig och HUNGRIGARE än en varg efter en dag fylld av redovisningar och studiebesök och allt möjligt. Så skulle jag öppna dörren. Och insåg att nyckeln låg INNE i lägenheten. Utelåst var jag. Tänkte "ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!". Sedan ringde jag Jonas. Han svarade... inte. Sedan var telefonen av. Kollade på klockan och insåg att de bara var 40 min kvar tills han skulle komma hem. Klockan fyra alltså. Tänkte att de inte var så farligt. Att jag kanske kunde sitta där i trapphuse och räkna lite matte för att fördriva tid. Sagt och gjort, där satt jag och räknade och räknade. Jag räknade bort tiden. Så när klockan var 16.20 fick jag en chock. HJÄLP! Ringde Jonas igen. Han hade av telefon. Blev lite, lite, lite upprörd. Höll ju på kissa på mig. Så ringde Jonas upp efter en stund. Då andades jag ut. Tre sekunder. Innan han berättade att han tyvärr inte riktigt va så nära. Utan i självaste HUDDINGE! Och... då bröt jag ihop. En timme tar det att resa därifrån och hit. Jag skäms nästan inte äns då jag säger detta men jag började gråta. I trapphuset. Orkade inte räkna mer matte. Var för hungrig. Och kissnödig. Gick iställe ut och frös sönder mig själv. Försökte gå en promenad. Halkade bara överallt. Gick ner på byn och köpte ögonbrysskugga (?). Sedan gick jag hem igen. (Till mitt älskade trapphus). Räknade mer matte. Tillslut kom Jonas. Klockan var då endast 18.00!!!

Fantastiskt!



BAKIS

De är jag ida de.
Försökte äta skrov inatt igen.
BLÄÄÄ!
Vakna imorse me sån där härlig bakis känsla. MAAAT.
Steg upp och gjorde i ordning något så fruktansvärt gott. Min nya favorit.
SILL OCH POTATIS!
Nyttigt är väl bra!?
Fast sen tryckte jag en hel pizza till midda. Me färska champinjoner och vitlöksdressing. Så nä.




BRA BRABRABRBRBA SÅ BRAA;


FÖRRESTEN

Jag har ju färgat håret påriktigt.
RÖTT!









HEHEHE

Varför är halv-åtta hos mig extra bra då man samtidigt äter?

Men jag är så mätt nu så de finns int.

1. Pratar du fortfarande med personen du kysste första gången? Ja, om jag träffar han på nån fest.
2. Har du sett din bästa vän gråta? Jadå.
3. Vad åt du senast? Kycklingmål på max. Inte alls lika gott som friscomål. Men jag är ju inte röttkött ätare numera.
4. Har du fått någon komplimang idag? Tamejfan int.
5. Har du varit med i en rättegång? Jag har fått sitta å titta på för ett tag sen. Me skolan.
6. Är du polare med grannarna? Ja, vi säger ju hej till varann. Och en granne har jag pratat med om att de lever om i toaletterna. Och grannarna nedanför skäms jag över att träffa. Dom var ute och rastade hunden en natt då jag och Jonas gick hem... jag hade den värsta fyllehickan i världen och höll rent på kasta upp. Å jag var tvungen att andas jättehögt medans jag gick jättefort. Sen såg jag dom och nu skäms jag.
7. Vilka länder har du bott i? Sverige och Norge.
8. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? Ja, herregud? Vare i julas eller?
9. Har du haft en stalker? Ja, jag haaaar de faktiskt. En liten en. Eller litegrann. Han va int så liten.
11. Hur bra är din syn? Jaaa, den är -3.00 och -2.75.
12. Var är dina syskon just nu? Henke Stlm, Simon Ume, Elin Finland.
13. Vad var den senaste drömmen som du minns? Att jag var på Maries jobb och färgade håret på mig själv. Jag fick order att blanda de och de och en alldeles speciell rödfärg. Sedan kom Marie och kollade till mig och då hade hon rött hår. Och då bad jag om ursäkt för att jag också skulle färga rött. Då sa hon att de inte gjorde nå. Vad betyd en sån dröm kan man ju undra?
14. Vem ringde dig senast? Sofia.
15. Vilken tid gick du upp imorse? 8.00.
16. Vad ska du göra i helgen? Imorrn har jag tänkt laga en skitgod middag och mysa framför tvn. Jag ska inte se lets dance. Men jag ska äta benochjerrys. På lördag tror jag vi ska på fest. Annars vill jag gärna se melodifestivalen. För då tror jag att min Salem ska sjunga den underbara sången.
17. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? "Haha, så sjukt! Vi träffa just hanna, krille, emma och alle på bangkoks flygplats! Världen är inte stor. :) Jag ringer dig imorrn efter halv två! Kram" - Från Sofia.
18. Vem är den senaste kändisen du tog på? Kändis? Jag har tage på Taaageee en gång. Annars så har jag ju tagi på den här långhåriga killen som gillar batman bilar? Han som är hårdrockare. Vad heter han Katarina? Alltså tagi - som i tagi kort. Och samtidigt tagi på, hålli om. Jaaa, sen har jag ju tagi på Alexander Tolstoy såklart. Katarinas kändis - Philip Gripenhjelm. De kunde ha låte snuskigt de där. Barnflickan och pappan. Men kram och skaka hand. Blablablablabla.
19. Vad finns i din bakficka? Har ingen nu. Damasker.
20. Vad gjorde du klockan 2 inatt? Sovde.
21. Vad är det första du gör på morgonen? Taaar en snus.
22. Vad ska du göra efter det här? Sätta igång diskmaskin.
23. Vad tar du på dig om du känner att din garderob är helt tom? Jonas kläder.

SHHOOOPPPP

Idag gick jag lös me pungen.
Jag har ju sportlov SAMT att det är mars nu. Så nu är mitt shoppingförbud upplöst.

En tröja.
En till tröja.
En slags bh.
Gråa halvskinnsleggings.
Ett par randiga ena.
Vita vanliga tygskor. Me högt skaft.
OCCCHHH

Mina första (på allvar första) converse.

SMÄÄÄÄLT SNÖÖ och FÖRSVINNN BLÖTSLASK!

DESSSAAA;






RSS 2.0