Om bilder kunde tala...



...skulle denna bild berätta att det var fantastiskt väder idag. Att jag borde lära mig hur man beter sig. Att mina armar borde spendera lite mer tid i solen innan dom visar sig. (Hur nu de ska gå till?) Att det är dags att tvätta håret påriktigt och ge upp hoppet om att någon gång i framtiden kunna låta håret vila från schampo mer än två dar innan det bildas smör där. Att min utväxt som ger mig den eleganta touchen av grå flint borde åtgärdas. Jag börjar me flinten. Typ nu. PUNG T!

Lördag

Krya på mig själv som har jätteont i halsen. Och lycka till, till mig själv som ska jobba hela dan imorrn!
Och hoppas mina fyllevänner har en fin kväll ikväll. Själv är jag mest brun. GONATT!


TJÅ!

Som den mycket pigga kvinna jag är ikväll så ligger jag såklart redan i sängen. Ni förstår jag är så slut i ögonen. Dom svider fast jag redan har plockat ut linserna. Varför då? Jo, de ska jag berätta. Jag drack två glas vin igår. Två stycken på fem timmar. Och detta är inget skämt, jag är BAKIS! Jag är nästan nära på att skämmas. Hur kan de komma sig att jag är de? Det är ju bara fel. Man blir int bakis av två glas vin. Fast de värsta är väl förmodligen att de snurra i skallen då jag skulle sova inatt. Vi var hos Sandra i min klass på vinkväll. Det är tydligen en vanlig företeelse det med att dricka vin mitt i veckan här. Fast inte riktigt för mig som blev nästintill chockad och sa "neeej men inte på en onsdag" när hon först föreslog de. "Nae men torsdag då?" sa hon. Då fick jag helt enkelt förstå och acceptera. De va iaf jättetrevlig och när jag steg upp klockan sju imorse var jag bara lite trött. For till skolan. Kom hem, åt sill och potatis (potatis för sjätte gången denna vecka!!!) Sen hade jag planerat att sätta mig i solen och få färg men istället la jag mig och "såg" bellatyrashow. Då blev jag helt plötsligt jättebakis och trött. Jag såg väl sisådär en minut sen SOV JAG i endast två timmar. Tills Jonas kom hem. Då var jag så svag och hungrig att jag mest inte äns orkade att lyfta filten. Ändå följde jag me han på gymmet. Vi sprang dit sen tränade jag tills jag kände att hela jag var hård. Det är kompisvecka där på hans gym så jag fick gratis. Och det var faktiskt SKÖNT! Men nu är jag som sagt en säl. Och imorrn ska jag shoppa upp säkert alla mina pengar. Eller inga pengar alls, som de brukar bli då jag har pengar. De vanliga!

Nu ska jag säkerligen snoka på några bloggar och sen ska jag sova.

GNATT!


Hårdbrö och mat

1.


2.


3.


Hårdbrö!


1,2,3...

Bönröra mackaron!


Och 1, 2, 3...

Kikärtsröra potatis!


Veckans mat hittills. Förutom i måndags då vi åt nåt annat. Typ lax och potatis ja.
Imorrn ska vi äta sill och potatis och på freda kyckling i ugn. Sen har vi int planera nå mer. Potatis och potatis kanske? Eller kanske aldrig mer potatis.




Så snajsigt!

Me soool!
Har sutti ute och räknat matte på skolan idag. På balkongen. Så varmt att jag fick värmebölja! Fast luften är rätt kall. Om de kommer äns ett litetlitet moln på himlen så frys man. KOM IGEN SOMMAR, KOM DA!
Eller så kanske vulkanen har gjort att vi inte får nån sommar? TÄNK OM! Då blir jag rent nåså fruktansvärt besviken.
Annars ska jag ut och powerwalka snart. Egenltigen ids jag int men jag vet att jag vill. Sen ska jag träna pilates. Egentligen ids jag int de heller men jag har ju den där viljaannnn. Mmmm jaada. Det är som dags att bli sådär jätte vältränad nu. Jonas tränar ju endast varje eviga dag FÖRE skolan så jag känner att jag har lite att ta ikapp. Fast först tror jag att jag se på ponnyakuten och vila ner flingerna en liten stund till!

HEJ HOPP!


GRATTIS

Sitter me vinglase i handen. Tillome mitt andra för kvällen. JO! Och konsert i sängen. Per Jonas Persson heter han. Och han fyller ååår idag. 25 gamla år. Grattis! Jag som hade planerat värsta överraskningen imorse. Men först hände de där me kallsipperna. Sedan hade jag tänkt väcka han imorse me ljus och fika på sängen. Naemen, då skulle han ju ut och springa på morron fick jag veta igårkväll. Så nae, då gömde jag paketen i en påse på en stol bakom borde i köket så jag skulle kunna göra iordning gofika tills han kom tillbaka från löpningen. Då föll påsen ner på golve igårkväll just innan vi skulle sova. "Oj, de ramla ner en påse..." sa Jonas. JAA! Där va den överraskningen rätt körd. Men ändå gjorde jag fika och ljus och paketöppning imorse. Jag borde dock fundera på att gå nån slags pokerface kurs. Sedan for jag till skolan och gjorde nåt slags "nationellt" prov i engelska. Aldrig i mitt liv har jag varit så medveten om att jag borde börja om lågstadiet. Ja! Sen har jag haft full schåå hela dan. Jag har lämnat ett par skor till en traderaköpare, varit och handlat, storstädat lägenheten, bakat födelsedagsbakelse och RAKAT BENEN! Utropstecken!!! NU SKA JAG MYSA! Och se på talangerna. Sen kanske vi ska gå ut och dricka öl? Eller kanske inte? Kanske att man får vara bara en helt vanlig soffpotatis på fredagar.





PUSS PÅ VÄRLDENS BÄSTA JONAS!



Gomorron

gomorron! Hör fåglar sjunga glatt gomorron, gomorron i kör!

Jag har sovmorron. Det är sköönt. Sen går jag till typ två, sen ska jag jobba. Solen lyser inte så mycket idag vad jag har sett hittills. Det tycker jag är rätt skönt för jag vill helst inte vara inne hela dan när den lyser. Igår satt jag och solade i 20 min bara, till jag höll på kissa ner mig. Då var jag tvungen att gå hem. Det är lite jobbigt just de, att vi inte har nån bra solplats just utanför lägenheten alltså. Jag måste som masa mig upp på berget. Jag håller på försöka hitta de perfekta bikinistället också. Vetifasen vart man ska känna sig bekväm att ligga me bikini? JOBBIGA PROBLEM!

Annars så har jag just trampat i en vattenpöl inomhus. Det är ungifär min specialite. Att alltid va blöt om en sock då jag går ut. Occch, imorrn fyller Jonas år. Jag har självklart köpt paket. Jag hade dock tänkt att de skulle va en liten hemlighet. Att han skulle tro att jag rent int hunni köpt några. Men så händ de. De där som inte FÅR HÄNDA. Jag hade vare och valt ut tre jättefina kalsonger på dressman. Så satt jag i soffan medans Jonas tog påse skorna. "Vart ska du?" "Jag ska gå och köpa kalsonger!" "NAAAE!" "JOO?" "Men naae!" "Men jooo?" "Men vart då?" "På dressman!"
"ÅÅÅH NEEE." Osvosvosv. Då var jag ju tvungen att ge han ett paket i förskott. TUR ATT JAG HAR TVÅ TILL! Klämde jag ut mig sen. Så nu vet han de också. JIHO! Nämen de ska bli kul. Även att jag ska baka världens godaste tårta. Men de ska faktiskt bli en överraskning. Inte att jag ska baka en tårka utan vilken de bliiirrrr! HEHE!

Nae, nu måst ja klä på me å draaa!

VI HÖRRRS!


Asså ÄR DU FRÅN ARJEPLOG ELLER?

Antingen kiruna eller arjeplog. Finns som inge annat i norrland än de. Idag vare en kille från den andra klassen som tog riktigt sats och frågade. "Asså ÄR DU FRÅN ARJEPLOG ELLER?" Hur många gånger jag än ska förklara att jag är från burträsk så tror folk att jag är från kiruna eller arjeplog. Dessutom får jag skratt rakt i ansikte för att jag kommer från bur-TRÄSK! Jag tycker burträsk är ett fint! :)

Jag har vare lite seg på uppdatera här. Kan ju kanske berätta att flygresan gick riktigt bra. Hör och häpna! Jag kom till och med på mig själv med att njuta lite av att sitta och läsa skvallertidningar. Landningen var dock lite guppi men se på fan, ja klarare. Sen har jag haft sjukt mycke nervositet inför skolgrejer också. Speciellt mitt argumenterande tal som jag höll i dag. DE GICK BRA! Och nu är jag ba så himla glad att jag gjort bort de. JIIHO!

Vädret är ju förövrigt också helt toppen! Solelisolsoool och gräääs!

Igår på prommen:



Jag gör peacetecknet! Och anledningen till att jag ser lite ut som ett stort päron är för att jag hade dunjackan på me. DUNJACKAN! KLOOK!

Nu ska jag mysa ner me i soffan. Jonas är och ser på... nån artist. Johan Johansson? Eller vad han nu heter? Så jag tror jag ska passa på att se på hollywoodfruar på tv3play. Ponnyakuten har jag nämligen redan sett idag. Tvingade Jonas att se med mig faktiskt. Jag drömmer som lite om att jag och han ska rida tillsammans på en blomsteräng...

HADE PÅ BADE!


Detta är inte riktigt

allså jag sitter här och skakar. Detta är verkligen INTE KUL!
Jag är så avundsjuk på alla andra. Jag är avundsjuk på mina kompisar här hemma som ska få ha myskväll i lugn och ro ikväll. Jag är avundsjuk på mamma och pappa. Jag är avundsjuk på Gibbe. Jag är avundsjuk på Fritte. Jag är avundsjuk på våran toalett. På allt annat som int ska flyga. Jag vill, vill, vill int att de ska va jag som ska måsta sitta på flygplane. JAG VILL INT! Jag är så nervös. Jag har försökt göra allt idag för att inte va nervös. Jag vakna skittidigt. Jag for ut och sprang. Jag plugga massor. Jag såg på tv. Jag följde mamma på byn. MENÅÅÅ! Varför har dagen gått så fort?

NU FAR JAG I ALLA FALL!


SO LONG BURTRÄSK JAG LÄNGTAR REDAN TILLS NÄSTA GÅNG VI SES!

Mat

Tryckt mycke ida.
Först gröt och macker till frukost. Sen subwaymacka och kaka i stan. Sen midda hos Muggan. Tre port. Och popcorn. Nae, nu när jag skrev ner de där lät de inte mycke. Men ja lova. De är mycke som ligger och skvalpar i magen min nu.

Vi var och hälsade på Evelina imorse som sagt. Sketa trevligt! Så sööta barn! Jag längtar till jag får egna! Sen har vi gått på stan lite också. Jag har haft mammas supergamla jacka på mig eftersom jag vägra ha dunjacka. När jag va hemma trodde jag den va mörkblå. Sen upptäckte jag att den va typ lila... men de sket ja i!
Annars så väntar jag på att bellaochtyra show ska komma upp på hemsidan. Jag är så jäkla nervös. Orka int tjata om varför nu igggen. Alla vet ju. PRUTT! Om jag va överlever flygresan så lovar jag att jag ska försöka sluta snusa (i alla fall lite). Jag har faktiskt ändå kommi på att de vore på sin tid. Jag är rädd att jag ska få blottade tandhalsar överallt. Jag lovar att det är inget jag rekommenderar. Till nån. Inte äns min värsta fiende borde få uppleva hur de känns att bara vilja slita ur sin tand. De gör så jäkla ont. Jag skulle kunna grina om de int vore för att de typ gör för ont att grina. Värre, värre värst äre nu på kvällen också. Och de värsta är (nu hoppas jag att de är inbillning) är att jag tycker mig känna att de börjar ila på två till ställen nu. Jag är jätterädd att jag kommer tappa tänderna! Och nu tänker jag på en dokumentär jag såg för ett ganska bra tag sen. Tror de va dokumentär iaf. En gammal hemlös alkoholist som inte hade några tänder kvar typ. Han hade nämligen bett sin kompis slita ut varje tand som fick tandvärk. Han hade väl säkert inte äns en liten ipren. Stackars! Och jag ska nog aldrig mera fnysa åt tandläkare som är så noga me hur man sköter sina tänder. Och jag ska nog bara tacka mig själv för att jag har tandförsäkring! IIIIIL!

Sovgott!


MUU

Oonnnt i tandhalsen!

Ikväll har vi vare ute och lekt billeken. Med en bil som vi inte kände. De tog ett tag innan dom fatta vinken men tillsluuuut. Helt fantastiskt att man kan kommunicera så mellan bilarna. Man känner inte varann eller nåt. Men ändå så börjar man leka. Dock så finns det ju inget som klår den gången då mikrofonen kom fram (mikrofonen? va heter de trattofon?) De va såå spännande!

Annars ska jag ju mest upp tidigt imorrn. Klockan tio ska vi va hos Evelina. Sen blire äventyr i stan och mat på subway, jag längtar. Sen myskväll hos Marie. Fullspäckat schema och jag måste hinna packa å sånt. Och plugga. Men de är bra, då hinner jag kanske inte bli så jätte nervös inför fredag. Flygresan! Uhuhuu!

Nu ska jag luta ikull huvudvärken och hoppas att jag vaknar med en hel tandhals imorrn. KOM IGEN!

Gonatt!


Bajs

Idag var jag ute och sprang me Gibbe. Släppte han lös när vi hade kommi bort från storvägen. De bruka allti gå bra där även fast de står hästar där. Jag forsatte sprang. Kolla bak lite. Gibson var BORTA! Jag ropade, ropade och ropade. Suckade och sprang tillbask en bit. Såg en lite svart filur som rörde sig. Kollade lite till. Insåg att den svarta filuren stod mitt i hästhagen och käkade bajs för fulla muggar. Han brydde sig inte alls om hästarna. Bara om hästarnas bajs. Det var som att han sneglade på mig och insåg att han gjorde helt fel men inte kunde sluta. Han åt och åt och åt. Jag SKREEEEK. Tillslut insåg han att han var tvungen att ge sig (eller så var han typ mätt). Han plumsade ut och jag spann fast han (för att visa att nae då får du inte va lös mer). Då rapade han nöjt! Hur kan man inte låta bli att älska en sådan varelse?

Nu ska jag skynda mig och ringa till mina bajskompisar. Jag vill hitta på nå bus ikväll!

PÖSS


Jag gillllar

Burträsk!
Jag har hunni me massor hittills och idag är jag litelite slut (bakisefterfest) och har så fruktansvärt ont i VADERNA!?
I torsdags kom ju henke och bruttan hem. I fredags kom även Simon och bruttan hem. Så då käka vi påskmiddag och drack vin. Och spela spel. Jag och Jonas fick sova datarummet på min gamla, gamla reservsäng som jag hade förra året. Min tandvärk har nått oanade höjder. Inte pågrund av sängen kanske men av nåt annat? INTE ROLIGT ALLS!
I lördags vare festfestfest! Och jooooooooooooo de va kul! Så kul! Massa folk på station och vi lyckade gå före (förlåt, förlåt, förlåååt alla ni som såg och blev lite arga i ögat). JÄTTEDUMT att gå om alla i kön men man har inte alltid alla hästar hemma. Sedan kom Jonas och hämta mig, min lilla prins. Allt för att jag skulle få följa me på pimpling dan efter. Alltså igår. Och jooooo, de va spännande. Jonas kompis Tommy plockade en gädda me handen. Eller så plockade gäddan Tommys hand. De va riktigt spännande me gäddsaxrna. Sedan somnade jag raklång på isen mitt i solens varma strålar så hela gårkvälln var jag rent en räka. Men de gör inget alls, inget alls. Finnarna försvinner som bakom räkfärgen och de gillar faktiskt ja. Idag vettefasen va ja ska göra. Jag hoppas helt enkelt på sol igen. Annars ska jag nog ut och springa. Jag ska va så jäkla duktig och nyttig hela denna vecka. Jag har fuskat lite me köttätandet i helgen. Igår hade jag fruktansvärt magvärk. Men jag tror inte de berodde på kötte. Dessutom har jag bokat resan tillbaks till Sthlm. De blir på fredagkväll. Flygen va rent slut dom andra dagarna så surprise Jonas, du behöv int va själv i helgen! ;) Jag HOPPAS de är sommar i Sthlm då jag kommer tillbaks. Inge ont mot snön, jag älskar den här men jag skulle vilja kunna ta av mig dunjackan snart, är litelite less på den!

Nu ska jag som sagt röra på fläske. FLÄSKFLÄSKFLÄSL FILE! Stretcha vaderna lite också kanske.

HEJDÅ!

 
Förra åre hos Tina. Som fyller år idag. GRATTIS! Om man kollar riktigt noga så ser man alltså min naturliga hårfärg. SKÄMT Å SIDO. Man behöv int äns kolla noga. Grått. (Vita tänder också) HEJDÅ!

SKÄRTORSDAG

Gokväll kära vänner! (Som är typ överallt förutom i Burträsk just nu).

Jag är helt slut. Jag har rört på me så förskräckligt (fast bra) mycket idag. Och ätit så bra (men förskräckligt) mycket!

Börja me att vakna upp me Jonas. De va länge sen tycker jag och jääättemysigt. Förutom att jag vaknade upp skavfötters av att Jonas berätta att han va less på att jag hela tiden stack mina fötter under hans kropp. Jahaa, tänkte jag!? Jobbiiigt? Han snarkar ju. Därför jag lägger mig skavfötters. Men inatt kröp jag tydligen ihop också. Som en katt. Jag låg alltså som en katt vid Jonas fötter. KÄRA NÅN!

Annars har vi (Jag, Jonas och Gibbe) vare på långpromenad i skogen. Jag skulle försöka hitta lite kvistar så jag kunde göra påskpynt. De gjorde jag heelt av mammas vilja. Att stiga upp, gå till köket och mötas av en lapp har jag varit med om många gånger. Så även idag; "om du får tid över idag kan du väl gå ut och hämta riskvistar och påskpynta!" Så kan man inte skriva. Man får inte. För även om det står OM du får tid över, så känner jag mig tvingad. Så jag gjorde de. Värt me en promenad. Ovärt att jag kunde ha gjort de enkelt för mig och hämtat kvistarna på andra sidan vägen från vårat hus. MENNN.

Sedan kom jag hem och tokbakade två tigerkaker. Blev inge morotskaka igår, ugnen va full me brö. Och att skala morötter och för att inte tala om RIVA dom idag kändes ba fel. Så de fick bli tigerkaker. Sedan for jag ut och sprang. Jag och Jonas. Runt byn. Jag blev riktigt ledsen då jag kom hem och insåg att jag hade varit jättetrött hela rundan FÖRUTOM på uppfarten till vårat hus. Då äntligen kom jag in i andra andningen och hade förmodligen kunnat springa ända till Ryssland. Men jag gjorde int de. För jag insåg att mamma, pappa, Henke och Kattis hade hunni komma hem under tiden ja va ute och sprang. Så jag gick in och droppade lite svett på dom. Sedan käka vi midda. Sådär superlänge som man gör ibland. Till klockan åtta. Och nu är jag i paltkoma för jag åt även 8 baguettbitar och ett halv påskägg blandat me middan. Jag va skithungri!

Nu ska jag tamejfan sova. Imorrn äre förmodligen ännu mer mat som ska intas. Och jag ska förmodligen åka skidor! Och jag undrar förresten varför det inte har varit några påskkärringar (eller påskharar) hos oss idag? Vad gör barnen nuförtiden?

SOVGOTT!


RSS 2.0