De bästa

me folkhögskola är att man får göra saker som passar en själv. Eftersom alla är på så olika nivåer. Speciellt på datan. Där är ju en del nästan inte äns kapabla till att starta en dator. Medans en del vill lära sig finesser i word. Jag har valt photoshop! SKIT KUL! Jag har vare i en sån period förr. Då jag gick foto på gymnasiet. Sen har jag ba hålli på och fixa och trixa me samma grejer hela tiden. Blivi lite less. Men nu är JAG FAST. Igen.

Före (och här kan man tydligt se hur GRÅ och BLEK och SJUK jag ser ut, haha).


Fixa bort finnar å sånt, påsar under ögorna, hårstrån som häng (från håret allså, inte skägg), vitare ögonviter, mörkare och tydligare ögon, skärpa, mörkare ögonbryn, ljusa upp partier. Å lite sånt.

Efter



JAG TYCK DE ÄR SKITKUL!
Och jag ska klippa håre ihelgen. Det är en risbuske.


En helt vanlig tisdag

Hej hopp!
Idag efter middan skulle Jonas spela en sång för mig på gitarrn. Han gick iväg och satt sig vid datorn (för att kolla ackord skulle jag tro). Det tog en liten stund. Sedan började han spela. Och sjunga försiktigt. Jag låg och log i sängen. Tänkte inte riktigt på vilken sång. Tyckte de va fint. Sedan hörde jag att refrängen närmade sig. Jag hörde hur han ställde sig upp. Tänkte att nuuu har han tänkt kika fram bakom garderoben och ge mig sin kärleksförklaring i sång och gitarrspel. Så smög han me gitarren, sjöng. Sjöng. Tog i lite i refrängen... "IT MUST HAVE BEEEN LOOOOVEEEE". Sedan vart han tyst. Och jag förstod inte riktigt. Men tog över. "Buuut its oover nooow?"

Det var dagens fel nummer 1.

Dagens fel nummer 2 är ett fel som börjat urarta nu på kvällskvisten. Jag har lyckats gå från att inte vara gravid alls till att förmodligen vara i åttonde månaden, om inte nionde. Hela min kropp har ändrats på bara någon timma. Magen har växt i omkrets, jaaa låt oss säga ca tio storlekar? Min rygg har börjat värka. Jag kan inte längre gå normalt. Att böja sig ner kräver en stadig hand på ryggslutet samt lite suck och stön. Nu ligger jag i sängen på rygg. Det finns tyvärr ingen annan ställning som fungerar för tillfället. Och Jonas blir lite rädd då han ser på mig. Som att det när som helst ska ploppa ut en liten alien. Eller kanske en hare. (Som vi såg ute idag, två st tillome, stoora).
Ska nog be till dom högre makterna snart, att jag får vakna och vara min vanliga storlek imorgon igen. Alternativt sluta äta mina magtarmsförstörar-tabletter (penicillin), så att jag får på mig mina byxor. Vore väldigt kallt annars.


Ungifär som ett barn

Idag skippa jag mellanmålet.
Det resulterade i att jag var så tom av mat innan vi skulle äta middag att jag skakade i kroppen, var tvungen att gå dubbelvikt pågrund av tomvärk i magen, lägga mig på sängen och låta Jonas avsluta våran gemensamma middagslagning. (Före det provade jag att sitta på en stol och hacka lök istället för att stå, de gick inte).
Direkt när maten var serverad och uppäten kände jag hur min kropp börja leva igen.
Detta är fruktansvärt. Och jag funderar och funderar hur en del av mina klasskompisar klarar sig? Dom äter ingenting. Ingen lunch. Högst en yogurt isåfall. Inge mellanmål. Inte äns en banan. Och dom flesta jag pratat med tror att middag och kvällsfika (kvällsmåål) är samma sak? Det är de inte, inte. Hujeda mig, hur går de till?

Sommar sommar soommmmaaar (ni vet vilken låt).



20 års dag. Dan före studenten. Sommar. Klassfest. Varmt. Och ibland rår man inte för hur man ser ut.

Passionerad tango. Elegant vals.

Jonas dricker ett glas viiin. Jag äter penicilliiiin. Så jag drick vatten.
Och nu dansar dom på teven. Jag vet int äns om jag tycker att de är så kul å se. Men jag ser ändå. Det hör ju som till.

MIDDAGEN:

Förrätt

Det är int som det ser ut. Det är faktiskt getost på. Och honung, peppar och sån där rosmarin.

Varmrätt

Laxrullar - saaftiga. Potatis och bacon. Morötter.

Efterrätt

Alla som såg halvåtta igår vet vad det här är? Det är typ kladdmuffins, fast rinnande. Gjorda på ett lite annat sätt. Med vit choklad och lingonröra. Egentligen ska man vända muffinsarna så dom åker ur formarna. PÅ lingona. Men de blev för kladdigt.




Sagan om den lillllla finnen i örat (läs inte om du är en sån där som inte tål äckliga saker).

Finne i örat. Ont i örat. Förjävligt ont i örat. Olidligt ont i örat. Funderingar på att sticka nål i fanskapet och få bort smärtan. Lite google.se. Lite ändrade planer. Diagnosställarns mästare.

Exakt såhär ställde jag min diagnos igår kväll: Finnen är egentligen en furunkel (en stor, finnliknande böld som innehåller alldeles otroligt med dåliga bakterier. Till och med så dåliga att man riskerar matförgiftning om man råkar få med dom i maten. Viktigt att hantera den hygieniskt. Helst gå till vårdcentralen och be dom tömma den samt rengöra den. Sedan antibiotika för att inte riskera bakteriespridning.

Den förklaringen reagerade Jonas på med ett flin. Ungifär ett sånt där flin som man ger folk som man tycker är fjantiga, överdrivet oroliga och lite tappade.

Sedan hände det. Just innan jag skulle somna. Fanskapet sprack. Onnnt. Jag sprang upp på toa. Ropade på Jonas och med risk för att han aldrig mer skulle vilja pussa mig fick han lov att titta i örat. Och hjälpa mig att trycka på den. Min smärta var olidlig. Faaan, tänkte jag. Hur ska jag göra för att det inte ska rinna in bakterier i hjärnan? Jag började skaka och må illa. Min specialité när det blir lite för mycket. En stunden stod jag på toan me Jonas petandes i örat. Andra sekunden låg jag på sängen och andades för att jag mådde så illa. Jaa, ni förstår preeecis hur jag mådde. Eller hur!!! Tillslut lugnade jag ner mig, stoppade in papper i örat för att förebygga det jag oroade mig mest för. Att bakterierna skulle spriiida sig. (:P) Jo, jag inser att jag överdriver ibland. Sån är jag.

Hur som haver.

Detta är viktigt att läsa NOGA: Jonas trodde inte att jag skulle behöva äta penicillin för den där "finnen". Han trodde inte att det var något att oroa sig för. Jag tror inte att han trodde att jag behövde gå till vårdcentralen heller. Då sa jag "SKA VI SLÅ VAD OM ATT JAG KOMMER ATT BEHÖVA KÄKA ANTIBIOTIKA? VAD FÅR JAG?" Jonas sa självsäkert "haha jaaaaa, du får en BERR OCH JENNYS". (Ben och jerrys annars). Det roliga var att då lugnade jag ner mig en aning. Jag menar, en ben och jerrys? LÄTTTT! Så somnade jag på en sekund. Och tydligen snarkade jag som en gnu. Utmattad som jag var.

Så vaknade jag imorse och ringde vårdcentralen. Precis som jag förutspått ville dom kika i örat. Och precis som jag diagnotiserat är det viktigt att vara ytterst försiktig me varbölder i örat. Rengöra noga. Och mycket riktigt vandrade jag hem med en bakteriedoppad tuss i örat. Och MYCKET, MYCKET, MYCKET riktigt kom jag hem med en tiodagars antibiotika kur!

Och

givetvis har jag käkat upp en ben och jerrys ikväll!


TJIII IING!

Bixit

havrekex - gott när du bli småhungrig! (Köpte jag igår, åt de mycke i Norge).
Har nu äte upp hela paketet. Småhungrig mellan måltiderna? pffff. Småhungrig just efter måltiden.

Idag fick vi fara hem. Som att vi inte får de alla dagar. Men tidigare. Sjuk lärare hela dan. Bara en liten uppgift på morron. Så min 9-16 skoldag idag blev inte av. Istället ska jag städa upp allt stökigt här. Sen ska jag ut och röra min havrekexmage. Jag har ont i örat. Fast inte på nåt sjukligt sätt. Eller jo, jätte sjukligt ont. Men inte på nåt sjukdomsvis. En jävla finne äre. Inomborare. Innne i örat. Stor som en boll. Ont som ennnn boll. AJajaj! Med risk för att låta äcklig å så men. Jag rymmer inte äns min hörlur i örat.

KÖÖR!




HEJ

Igår var vi på fest. Först trodde jag vi skulle vara i stan. Sedan fick vi veta att vi skulle till Henke först. Då for vi dit. Och fick veta att vi sen skulle vidare, bara en kvart me buss. Helt ok. Sedan ändrades planerna. (Eller egentligen inte planerna, utan mer faktan kring planerna). Istället hamnade vi 3-4 mil utanför Stockholm. Vi åkte genom mörka skogar och för en stund kände vi oss nog lite vilsna. Var vi i Burträsk eller va?
Festen var trevlig och Anton, som killen som hade festen heter, hade världens snyggaste soffor. Gula och låga. Och SKÖNA! Klockan ett vart vi tvugna att åka hem. Återigen kände vi oss lite vilsa. Av samma anledning.
Vi kom hem vid tre i alla fall. Efter en lång men helt ok hemresa (med undantag från killen som spydde i tunnelbanan). Spy-fobi som jag lider av (och därmed också utvecklad ÖRNÖGA och ögon i nacken, synskhetsförmågar osvosv) gjorde att vi hann springa iväg längst gången innan det bröt loss. Sedan blundade jag och höll för näsan. Lite.

Idag äre bakisdag. Förutom att vi int är så bakis. Men vi ser på tv och äter godis. Nu har vi en liten paus för Jonas är telefonpratare. Sen ska vi äta goooooo middag!

Jag har förresten redan glömt bort att jag ska skriva upp vad jag har lärt mig.
Dagens; Försök komma ihåg var du lånar filmer. Tro aldrig att det är på biblioteket (där dom har en veckas lånetid) när det egentligen är VIDEOTEKET (eller hemmakväll). Det blir int riktigt rätt då!



OCH. Om du har lite skevt ansikte, klipp då bort den dåliga halvan så blir du snyggare!


Lindy hop!

Jag har alltid vela börja me pardans. Jonas har int vare så värst på. Men nu ska vi börja dansa. Detta. VI SKA!




Visst

är de fantastiskt att göra bort dom långa dagarna på måndan och tisdan. För då får man helg redan på onsdan. Känns de som.
Och visst är det fantastiskt otroligt hur lätt man anpassar sig? Och hur fort?
Tre timmars skola imorrn känns som ingenting just nu.
Men hade det varit bara tre timmars skola varje dag, hade det känts som en liten evighet. Liten.
Förslappad blir man fort. Men lika fort blir man av-förslappad.


Vår 09


Dagens lärdom, lärsak, lär: Om din väska inte rymmer ditt nya kollegeblock, köpt då ett nytt, mindre kollegeblock. Eller gör som jag. Köp en ny väska, för att rymma kollegeblocket. (Detta är egentligen inte dagens lärdom, men jag har inte riktigt kommit på det förrän nu).

Godkväll

och just nu är varje dag ett litet äventyr. ÄNTLIGEN lite action (fast inte som på film, de vet vi ju alla att jag inte gillar).
Idag har vi mest flamsat. Det har inte varit en riktig skoldag riktigt. Mycket, mycket, mycket lång rast (2,5 h). Och lite för lite mat i matlådan. Imorrn börjar skolan pårikt. Då kanske jag får nytta av mitt skrivblock också (som jag fick av katta i julklapp, fantastiskt!) För imorrn äre svenska och religion. Mina två favoritämnen. :)

Också avslutar jag med mitt inte nyårslöfte;

Dagens lärsak: Danska är lite lättare att förstå när man kan lite norska, men bara lite.


P.S Jag har "snubblat över skosnöret" nu. Jag råkade stänga av datorn, mitt i vårat "arbete". Med stortån. Fråga mig inte hur jag gjorde. För det vet jag tyvärr inte. D.S






Detta är inte några nyårslöften

1. Sluta snusa.
2. Hitta en häst som jag kan få hjälpa till att sköta.
3. Starta upp ett resekonto.
4. Spara pengar till de.
5. Fortsätta träna precis som förr.
6. Försöka att inte bli förkyld nåt mer nånsin när jag blivit kvitt denna.
7. Ändra lite här och där när de gäller mat (godis). För magens skull.
8. Skriva upp en sak per dag, som jag har lärt mig. (Lär man sig en ny sak varje dag?)

Dagens lärsak: Popcorn med grillkrydda är ett bra alternativ då man är less på godis.
P.S Man borde inte äta så mycket godis att man blir less på de. D.S


BACK UT

och back in. Stockholm.
Skola idag och igår.
En mycket, mycket nervös tjej. I klass me flygplans-hjärtklappningen.
Men det gick bra. Inga pinsamma snubblingar, felsägningar eller andra saker. Bara en matlåda i väskan. Som stank vitlöksalami i hela klassrummet. 50 st allmännare. 25 st b:are. Jag är en av dom. Som vanligt hamnar jag i klass B. Och det betyder i stort sätt (verkar det som) b-kurser. Inte bIGA kurser, utan engelska B, matte B, naturkunskap B, Religion B, Svenska B osv. Fast för mig ändras de mesta till C. Hur det ska gå vet ja int än. De där me folkhögskola är fortfarande förvirrande. Trots att jag fått förklaringar på mina frågar, mer än EN gång. För lite. Ska be om en för mkt på måndag. Då vi ska fortsätta ha engelska. Svengelska, mena ja. Och klassen. Mitt första intryck va lite stelt. Jag tänkte, jaha.................. Men idag ändrades de. STORT. Jag känner mig som hemma. Jag känner att jag nog har en hel drös me människor som är lite som jag. Idag tex VÅGADE jag ta en snus. Ni ska veta att det är ett stort steg. De här me att våga va sig själv. Men de brukar oftast sluta så för mig. När den första snubblingen över skosnöret är över kan jag slappna av. Då kan jag nog börja ha täckbyxor igen.

Annars har fredan vare lugn. En sväng ut på stan, där jag frös ihjäl. Sen hem och äta. Och ba tv. Jag har, som vanligt, som väntat, som jag visste redan förra året, blivi förkyld. Det hör som till mitt leverne. Att ständigt ha en krämpa. Äre int ont i vaden så jag int kan gå, så äre matförgitning i strupen. Kan också vara käkskalle eller andra konstiga saker. Men som jag brukar säga (int) THIS IS ME, TAKE IT OR LEAVE UT!
Och där fick jag med lite halvdålig svengelska. LEFT (vilket håll ja hör politiskt) och eightyseven (årtal jag är född) klarade jag av att säga på engelska idag. Jag vet int, tänk jag ha engelska C? kanske lika bra att ha engelska A först. Eller bara förskoleengelska.

Den som väntar får seeeeeee! Nu ska jag beeeeee. En nattbön. Kanske.
Innan jag ska sova. Jag är hungrig. Men jag är glad. Och..... nu börjar de...... längtar... till SOMMARN! Längta ett halvår är MIN GREJ!

SEEE YOOU (kan hända att de blir lite mer engelska i bloggen framöver förstår ni).


Hejdå Burträsk

Hejdå Sverige (höll jag på säga).
Men det vore ju roligt om jag överraskade alla och satt mig på ett plan till thailand iställe.
Fast det skulle aldrig hända. Och vi alla vet ju varför.
Jag mår illa just nu. Och det beror mest troligt på att jag har drömt om flygplan inatt. Och mer än så behöv jag ju int säga. Som sagt.

Två väskor på golve. Den ena lite mer packad än den andra. Och nu menar jag full. Som i onykter. För den ser rent förjävlig ut. Som felstoppad på nå sätt. Jag har visst glömt bort alla kläder som hängde i pannrummet på tork. Och det var ju roligt att komma på idag då jag trodde jag hade hyffsat koll på allt igår. Och dom där skorna som jag lovat Jonas att ta me. Det är typ det viktigaste. För jag MÅSTE ta me dom. Annars kan vi aldrig gå ut i snön tillsammans. Då blire att föralltid vara hund åt rastaren Jonas som får stå breve och se på. Det är inte så väldans skoj, varje dag.
OCH
Gibson är sur på mig. Han är jättesur. Han ligger breve och sneglar. Han vet precis. Han är rätt klok.
OCH
Jag, jag, jaaag börjar skola imorrn. Jag är RÄTT nervös. Men ba rätt. Inte fel.

Hejdå Burträsk och mina finfina vänner! Ses snart.


Helt okej att börja längta till sommarn nu!


tillfälligt avbrott (på tvn)

Senaste
Låt du hörde: i waas made for loving you babyyyyy
Film du såg: avatar
Mat du åt: macker
Kram: gav jag till Gibson
Puss: gav jag till Gibson
Känslan: sugen på äggröra
Resa: jag reste från skellefte till burträsk idag. Med BUSSSS
Glädje: Känslan av att ligga i ett varmt badkar med salta pinnar och veckorevyn
Dröm: Drömde nåt inatt ju, som jag tror jag har berättat för nån idag, men nu har jag glömt
Person du träffade: mamma och pappa
Personen du pratade i telefon med: katta
Personen du fick sms av: bror
Gången du åt 7-eleven korv: glömt
Gången du var utomhus: då jag gick ner på byn å köpte veckorevyyn
Gången hela din familj åt middag tillsammans: igår
Saken du köpte: veckorevyn

Allmänt:
Ska bli skoj: börja skola
Ska inte bli skoj att: flygplan
Sparar till: nån rolig resa (ska börja)
Pålägg som gäller: Ost och marmelad
Önskar att jag var bättre på: gå i höga klackar
Dagens dryck: juice
Vad saknar du: jonas lite (bara liiiiiiite)
Tre band/artister: deportees, nicolai dunger, michael buble
Vad har du gjort idag: ätit kakor, åkt buss, promenerat, badat badkar
Brukar du svära mycket: lite och mycke
Hur tidigt stiger du upp: har ju tyvärr blivit lite förslappad här hemma, typ tio, elva?
På helgerna: mys
Vad ska du göra ikväll: tare lugnt
Hur många timmar sover du per natt: 8 ca, ibland mer och inte så ofta mindre
Vem är snyggast i världen: de finns alldeles för många
Vad är det för veckodag: söndag
Bästa saken som hände mig förra sommaren: alla roliga kvällar, dagar, nätter, mornar
Favoritplagg i garderoben just nu: pyjamas
Längd: 169.5
Vikt: 55
Byter gärna garderob med: nån som har snygga kläder
Byxa eller kjol: mjuka byxor eller mjuka kjolar
Senast utlästa bok: alla i twillight serien och harry p såklart
Mitt rum kan beskrivas som: för många kläder
Mig själv med tre ord (just nu): pyjamas, jäst, sne
Jag tränar: så mycke jag orkar och kan och vill
Jag ville bli när jag var liten: hästägare


Tecken

på att man har blivit äldre.

Bordsduningen på nyårs bestod av två tallrikar. Och två olika glas.
Vi åt trerätters. Och ingen rätt var kött me pommes och beasås.
Salladen innehöll oliver.
Leken vi lekte innehöll frågor som "vilket år skedde den första månlandningen?"
Det gick inte leka "jag har aldrig".
Rött vin.
Nyårsafton kräver flera dagar av återhämtning.
Jag sitter och bävar för kvällens fest. Och försöker hitta skjuts hem. Och jag skäms inte över att säga att robinson på tv en lördagkväll får mig att bli varm i magen.

Fast å andra sidan
använde någon den ena av tallrikarna på bordet?
Varför är oliver vuxet?
Hur många visste när den första månlandningen skedde?
Slutade vi inte leka "jag har aldrig" för att vi egentligen redan vet allt om varann?
Spillde inte nån ut en öl på cajes golv?
Tappade inte jag ner min enda champangeflaska på golvet så den sprack?
Sprang vi inte omkring och drack direkt ur en annan flaska iställe, som inte var våran?
Och var inte de vitt vin i den?
Och äre verkligen så himla vuxet att självmant välja att va bakis flera dagar?
Å äre inte lite så att jag visst är peppad för ikväll? Innerst inne? Och faktiskt ska fara. Och att de här me robinson egentligen beror på att jag är så barnsligt kär i min pojkvän som ska se robinson. Och att det egentligen är han som har gjort mig till en robinsontjej, för att han är en robinsonkille? JOO.

SÅSKÅL!


RSS 2.0