Fridag

Eller fredag. Eller både fri-dag och fredag. Vi är lediga idag och jag steg ändå upp klockan åtta med Jonas enbart för att få sitta i soffan, fika och se på nyhetsmorgon. Det låter ju kanske lite stört men så här är det faktiskt. Varje morgon stiger jag och Jonas upp typ samtidigt. Först tar jag på mig linserna och sminkar mig. Sen kokar jag gröt och gör en macka och sätter mig i soffan framför nyhetsmorgon och äter. Då njuter jag. Sen kokar Jonas kaffe som han dricker. Då njuter jag också, även fast jag inte dricker. Efter de tar jag min morgonsnus och går upp och gör mig helt klar för att fara. Medans jag gör det så sitter Jonas kvar i soffan och ser på nyhetsmorgon och jag är ALLTID lika avundsjuk. Morgonstund har guld i mun. Just därför steg jag upp klockan åtta i morse. För att få uppleva den där stunden lite längre. Fast idag råkade jag vara litelite bakis också. Vi var på ett uppträdande igår som Jonas klasskompis hade. Före det tog vi en öl. Sen drack vi en till där inne. Sen kom jag ju på att jag var ledig idag, så jag drack glatt en till öl. Tre öl alltså. Men de räcker ju för att bli lite bakis för en sån som jag. Fast det är borta nu. För jag har äte lunch och varit ute på prommis me Darin i öronen. Alltså sommarprat. Nu är jag lite fast i han, Darin. Jag höll på börja grina mitt i promenaden då han berättade om sin familj. Helt plötsligt började jag tänka på hur stolta dom måste vara över han. Då blev jag också de och fick en tår i ögat.

Men han är ju faktiskt helt fantastiskt bra.



Nu ska jag läsa lite ur min bok sen ska jag städa och baka! TJOFLÖJT!

GODMORGON



Jag har på mig shorts idag. Det återstå ju att se om jag kommer frysa ihjäl eller inte. Himlen är iaf klarblå och i våran lägenheten finns det bara ett alternativ och det är att chansa. Ingen ids väl gå femhundra trappsteg ner för att känna först?

Jag har iaf ändå börjat få höstkänslor. Fast mest då jag tänker på hemma. Alltså jag tror inte att nån kan förstå hur mycket kärlek jag känner för norrland. Det konstiga är att jag inte vantrivs här eller så, jag trivs väldigt bra men jag får verkligen en kärleksklump i magen då jag tänker på hemma och på höstluft och promenader i gula löv. Det är nåt speciellt med hösten och jag längtar tills den kommer hit såpass mycket att man inte måste svettas ihjäl när man klär sig. För jag är sämst på klä mig bra. Oftast klär jag mig för mycket så idag har jag som sagt gjort slag i saken och klätt mig kanske för lite. Skiter jag i. Jag börjar halvelva idag så jag måste åka om typ 20 min, är redan less på åka tunnelbana. Men om man glömmer bort att man är less går det rätt så bra. Ikväll är det förresten fångarna på fortet för den intresserade. Tex JAG!!!  Pussokram


JAPP

Jag har gjort de igen. Gjort bort mig RENT OTROLIGT! Detta är egentligen lite för pinsamt att berätta men jag kör.
Det handlar inte om nån snubbling i korridoren, eller pinsam felsägning (förutom att jag har skämts lite för att träffa min mattelärare eftersom jag grattade henne till bullen i ugnen just innan vi skulle sluta i våras). (Någon bulle i ugnen hade hon inte men Sandra hade råkat lura i mig de en gång, sen hade hon glömt berätta att de inte var sant). Jaja. Detta handlar om nåt heeelt annat.

Jag har ju inte haft nåt jobb i sommar så under juli månad ekade mitt bankkonto rätt tomt. Så ringde mamma mig igår och berättade att jag hade fått en påminnelse från iksu. IKSU? tänkte jag, de måste va fel. De va ju två år sen jag bodde i Umeå och köpte mitt iksukort. Som skulle räcka ett år, de visste jag ju. Men det har ju som till och med gått ett helt år efter det. Så jag ringde dit. Och vet ni vad? Jag har betalat guldkort på iksu i ett år utan att jag vetat om de. Autogiro hade jag ju. HAHA å ja dör. Det är typ tusenlappar i skogen. Och jag har inte märkt NÅNTING! Hahaha. Tydligen skulle man visst säga upp de också? De hade jag missat. Jag trodde bara att man var bunden till det i ett år och att man sedan var tvungen att köpa nytt. Men tydligen inte. Så här har de rullat ur pengar en gång i månan till helt ingen nytta alls. Jag har självklart sagt upp de nu. Men jag ser de som en besparing, som jag sa till Jonas. Som att vissa saker är meningen. Jag ska få tillbaka lite av pengarna och dom berättade för mig att det inte är helt ovanligt att det händer sånt där. Och då tänker jag såhär; var det meningen att jag inte skulle ha nåt sommarjobb? För om jag hade haft de så hade ju inte mitt konto ekat tomt och då hade jag inte fått nån påminnelse om att det inte gått dra pengar från mitt konto. Och då hade jag kanske fortsatt att betala ett iksukort hela mitt liv? De hade ju vare nåt, haha. SÅÅÅÅ de va de jag ville säga. Om ni har ett sånt där autogiro-kort på iksu, glöm då fasen inte säga upp de!

TACK OCH BOCK!

ONSDAG

Första skoldan idag. Det känns BRAA! Jättebra faktiskt. Skolan har vuxit och blivit lite större. Klassen har inte vuxit men ändrat innehåll väldigt mycket. Lite gamla klasskompisar men mest nya. Det blir skoj! Sen har vi äte sushi till lunch och jag förstår inte men jag får inte nog. Jag vill äta de varje dag och varje sekund. Eller nae, jag vill äta det varannan dag och varannan sekund för jag vill helst äta halloumiost också. Det är min nya drog. Jag äter de hela tiden. Till allt. Senast nu till middag. Fisk och stekt halloumi. Det går rent inte hitta nåt godare. Förutom sushi då.

Nu tänker jag lägga ut lite bilder från i våras som Sandra har gett mig.

Bild 1. Sandra dricker cola LIGHT och jag tror jag täcker mina finnar eller ser bortkommen ut. Eller båda.


Bild 2. Utflykt på en klippa med vita ben och matlådor.


Bild 3. Badkruka 1, 2.


Bild 4. Dagen då jag frös ihjäl men hade shorts ändå.


Bild 5. Jag vet rent int men jag tror jag gör årets diss.


Bild 6. Jag tror inte jag vet att nån tar kort. Jag tror jag är för inne på att äta banan.


Bild 7. Kvällen före dagen då jag brände fast en potatis i en panna och åkte flygplan bakis.


PRUTT OCH HEJ!

TACK FÖR DENNA SOMMAR BURTRÄSK!

Tillbaks i Sthlm är jag och jag ligger i soffan och snorar, hostar och har lock för öronen.
Klockan 04.30 ringde min väckare imorse. Jag steg upp och fikade me två svarta tussar breve mig. Fritte var som Gibson brukar vara och ville inte lämna mig ifred. Gibbe var nog mest chockad att jag var uppe och fikade "mitt i natta". MINA SMÅ DJUR! Ute var det minst 10 minusgrader (för min arma kropp) och jag frös till is. Hann knappt oroa mig för flygresan så satt vi i planet. De lyfte och jag tyckte de gick fint. (Till en början). Molnen var fina och jag slutar nog aldrig förundras över hur fasen det är möjligt att sitta där uppe. Fast när jag börjar tänka på sånt för mycket får jag panik. Som imorse. Den fina starten slutade i en mindre fin nedgång. (Och Jonas jag vet att dom inte äns tände säkerbältslampan men de skiter jag i. Det var skakigt. Det var bullrigt. Det var hemskt). Jag höll Jonas hand och bad till Gud samtidigt som jag försökte sluta tänka på flygplanskrascher. Att flyga i en timme är för mig som att springa 15 mil, jag blir lika trött ungifär. Musklerna spänns och jag kissar nog aldrig så mycket som när jag har flygit (nödvändig information). Nu ligger jag iaf här och ska snart se på min nya favorit serie Cleo på svtplay. Idag får jag lov att ligga i soffan hela dan om jag vill och för att vara lite egoistisk tackar jag Gud idag för att det är dåligt väder. Tänk om det hade varit solsken och jättevarmt? Då hade jag lidit av att vara sjuk och måstat ligga inne. Nu njuter jag till och med litegrann. Speciellt då jag tänker på min Ben och Jerry glass som ligger i frysen. Imorrn ska jag va frisk för imorrn ska jag tillbaks till skolan och träffa massor me nya klasskompisar. Jag längtar rent!!!

MÅNDAG

anna säger:

ÅÅH JAA! Då ärebara en sak som fattas för att den här dagen ska bli komplett111

Det är ett gott tilltugg!

Min Jonas säger:

ja men de kan vi fixa

ska jag komma nu?

anna säger:

JAAAA GÖÖR DE!

Idag regnar det hela dagen har jag hört. Jag tycker det är så fantastiskt skönt! Jag är så slut. Jag har varit ute och sprungit i kvarnberget OCH tränat pilates. Jag fick värsta ilet då jag kom hem. Och nu ska jag berätta varför jag tror att jag fick detta il. Imorse vaknade jag klockan tjugo i sex. Vi skulle stiga upp klockan sex för att vi skulle med flyget. Först hade jag ställt klockan på sex och när jag då vaknade 20 min innan den skulle ringa fick jag en snilleblixt. JAAAA, jag ställer den på 6.10 istället. Då slipper ju Stina (Jonas syster som sov hos oss) vakna när jag snosar. Jag snosar alltid fastän jag inte vill. Sagt och gjort. Sen ringde Jonas väckarklocka klockan sex. Då sa jag åt han "nää Jonas jag ska sova tills min ringer". Kollade på klockan och såg att det var exakt sju min kvar tills min skulle ringa. Så jag somnade om. Sen vaknade jag av mig själv. Utan nån väckarklocka. Kände att detta stämmer INTE. Så kollade jag på klockan och den var SJUUUUUUUU! Vid den tidpunkten skulle vi egentligen ha åkt iväg för en kvart sen. Det slutade iaf med att vi åkte TAXI till arlanda (billigt och bra). Sedan hann vi just och pass komma till gaten innan vi skulle åka. MEN I ÖVRIGT har helgen varit fantastisk. Bröllopet var jättejättefint och vi hade superskoj. Aldrig nånsin har jag varit med om att mitt vinglas aldrig varit tomt. Vi dansade och dansade och idag har jag haft lite ont i rumpan. Bra-ont. Nu ska jag äta gott och mysa framför film halva hela dan. SKEPP OCH HOJ!


Älskade augusti

Du är nog den bästa månaden på hela sommarn!!!








Den senaste veckan har jag myst me familjen, myst i Jonas stuga me Jonas fina familj, åkt båt på havet och bränt näsan röd, plockat åkerbär och gjort sylt, varit på långnäset och badat, ätit god mat och ridit me syster på varsin häst och galopperat på ängar och skrattat högt samtidigt! Ikväll åker vi till Sthlm för att gå på bröllop. Det andra i mitt liv. Jag har färgat håret och näsan blänker alldeles röd och FIN! Jag är nervös över flygresan men längtar efter att äta godis i lägenheten ikväll. På måndag kommer jag tillbaks för min sista burträskvecka för denna sommar. Då ska jag rida igen och umgås allt vad jag kan me alla mina vänner!  SEEJO! Pöss


RSS 2.0