Gokväll

Idag hare vare så dåligt väder ute att vi rent inte har gjort ett skit. Förutom att vi gått på stan och letat efter jag vet int vad? Vi var där läänge men de enda vi har lyckats med är att lämna igen en bok på stadsbiblioteket och försökt leta åt beyond retro butiken (utan att lyckas, den har försvunni), (eller hamnat på söder, dit vi int ides åka) samt köpa akvarellfärg och penslar. Ja, åsså har vi köpt sjukt mycke grönsaker på hötorget. Man blir så peppad då man står där och får "de å de för 20 kr". "Vill do haa tre packet för 20 kr, jaa?" "JOOO TACK".


Mkt dålig redigering - skit ja i.

Jonas målar nu. Jag tror jag ska hänga på. Eller leka mer med photoshop. Jag undrar förresten hur mycke användning vi kommer få av bananerna? Dom var ju mest ruttna. Plus att vi redan hade bananer hemma. Som blivit helt svarta för att vi int hunni äta upp dom. Och just ja. Vi var även in på en asiatisk matbutik. De va fruktansvärt kul. Sen handla vi massa saker där och lagade middag. Den vart stark.

Och nu är typ OS slut. Jonas är ledsen för de för han tycker han förlorar sin bästa vän. Jag är rätt glad, jag tycker OS är mest kul i början då alla är uppspela varje dag. Nu får jag äntligen se andra avenyn igen, å de har jag längtat efter. TJOHO!

Vem är tjuven?

Jag börjar undra nu. Äre så att jag äter upp saker på natten eller? Är de kanske också orsaken till mina magbesvär? Eller vad är det som händer?
När vi bodde på hornstull köpte jag en fin kjol som jag tyckte jättemkt om. När vi flyttade hit packade jag ner ALLT, alla kläder, ALLT. Jag dubbelkollade till och med noga eftersom jag är dubbelkollarens dubbelkollare. Sedan upptäckte jag, lite senare, att den var borta. TOTALT VÄCK PUTS! Och sedan har vi börsen. Min baotabaota stora, röda börs. Den tog jag me mig hem i julas. Den var så STOR SÅ STOR och eftersom den va så stor plockade jag typ direkt ur mina viktiga kort (bankomat och körkort) och hedde de i jackfickan iställe. Så hade jag så hela vistelsen hemma. Tills jag hade tänkt stoppa tillbak korten i börsen innan jag skulle åka tillbaks hit igen. Men då var börsen BORTA. PUTS VÄCK. Det letades tusen rundor genom huset, frågades tusen människor och kanske tusen djur. Men INGEN hade sett en stor, röd börs. Och i denna börsen låg massor me andra finurliga kort. Som lånekort och ja... lite onödiga kort men som ändå gör så att en börs känns som en riktig börs. Och nu idag. Eller igår? hände det igen. Och nu me min fina mobil. Vi var på opera igår (ja, de va vi!) Och där fick man inte ha på mobilen. Så jag stängde av ljudet och hedde den i min jackficka. Efter operan tog jag upp den och hedde på ljudet igen. Och la ner den i jackfickan. Sedan såg jag den inte mer. Jag har letat, letat, letat överallt. Jonas har pröva ringa men den är AV. Helt AV. PUTS VÄCK! Och nu har jag grinat en skvätt. Jag borde ju va en sån här erfaren människa då de gäller att tappa bort mobiltelefoner. Men alltså nu var det rent så länge sen de hände att jag har glömt bort. MÄÄÄ. Och inte gåre beställa ett nytt kort heller. Naae, för då måste man va inloggad. Och att komma ihåg sitt lösenord är ju stört omöjligt. Och för att få de måste man skriva in sitt telefonnummer i en ruta. För då ska dom skicka lösenordet till mobilen. Det är fantastiskt så bra dom har gjort de dom där på halebop. HURRA! Annars kan man ju också ringa och beställa ett nytt kort... från sin mobil har dom tänkt. Ja, jippijoj!

Vädret!


Det börjar likna nå!

MMbop


Dessa skor vill jag ha i sommar!

Men först skulle jag vilja be om att få hoppa över detta "snöoveeder". Stockholm är i chock. Tunnelbanorna och pendeltågen är i kaos. Sååå idag var vi ute i rekordsnön på upptäckningsfärd.

Traktorer på rad. Oj, så mycket snö säger dom till varann säkert.



Snöskyffel till allmänheten? Kan ju va bra att ha nu när det är helt kaos-mycket snö.



Helt tippat ligger de rosor mitt i snöovädret! Totalt översnöade. Snökaos!!!




Och sist men inte minst. Det absoluta snökaosrekordsnökaoskaos bilden.

Jag badar i rekordsnön!




Nu ska jag snart se när sverige sätter RIKTIGA rekord! Jajjemen. Igår var nog bland de bästa jag sätt i OS hittills! Jooo, jajjemen!

 


PROBLEM

Eller flera.
När jag jobbar efter skolan blir det cp me mina mattider. Jag får inte i mig ordentlig midda på nån bra tid. Speciellt inte idag då jag tog me mig midda. Eller mackor. Och åt i alla världens fart på typ 1 liten minut mellan städningen. De är stresssss-tarm på gång. Måste skärpa till magen.
Och mamma ringde idag. Hon sa åt mig att jag måste boka flygresan till påsk nu så de inte tar slut. Jag vet inte vad jag ska ta mig tilllllllll! Jonas har lov en vecka före, så han åker ju hem före. Min bror och hans tjej var som mitt hopp. Men nu äre ju så att jag jobbar ju såklart den dan dom åker, så jag kan inte åka samtidigt som dom. Jag måste åka själv. Jag tror inte att jag klarar av det. Och nu vet ja att de är helt värdelöst av mig att säga så när jag redan klarat av de flera gånger. Men alltså senaste gången var rent de värsta jag varit med om. Och nu har jag redan panik. Jag måste få åka me nån jag känner så jag kan klämma lite på dens hand eller titta på den så den kan ge mig en lugn blick tillbaka. Eller spela yatzi. HJÄLP! Jag tror jag åker buss iställe. Detta är ju så himla SVÅRT för mig. Så jag blir alldeles förvirrad. Dessutom har jag städat sönder ryggen igen. Jävlar åt att gå böjd som en ostkrok i fyra timmar i sträck. De förstår ju varje människa att de inte går. Men. Prutt. En sak som är rolig är iaf att det är jättekul på skolan just nu och att jag har blivit intresserad av OS. VA? Int en dag för sent.

PJUTT!

What a dajj

Ja, imorse klev jag ut från dörren som vanligt klockan 8.20 för att sedan åka buss till ropsten, byta till tunnelbana, åka till liljeholmen, hoppa av och promenera en liten bit till skolan. Det brukar ta ungifär 30-40 min.
Så klev jag på bussen här nere. Åkte till ropsten. Åkte upp för rulltrapporna. Insåg att tåget va lite försenat. Väntade i kylan. De kom mer människor. Och mer. Och ännu mer. Och mer. Fem minuter gick, sex, sju, tio, en KVART! Så kom tåget lunkande. "YEES" tänkte jag medans jag insåg att jag skulle komma lite, lite försent. Klev på tåget. De luffade iväg. När vi hade åkt två stationer stannade tåget. På karlaplan. Folk klev på. Sen stod de still. Still. Still. Och i högtalarna hördes en stressad karl som berättade att vi tyvärr inte fick oss längre än såhär. Vi var då på karlaplan som ligger... alldeles för långt bort från liljeholmen. Rökutveckling i tunnlarna var det stora problemet. Valet jag fick då var att antingen åka tillbaka till ropsten (tåget skulle vända) och åka hem igen och vänta. Eller leta rätt på nån konstig buss som skulle ta mig till liljeholmen. Jag har världens sämsta lokalsinne och noll koll på bussar. Men jag tänkte att naae, nu kör jag. Så jag gick upp och letade bussplatser. Eftersom jag hade stått och funderat så länge så hade ju alla andra människor redan sprungi iväg till alla möjliga andra bussar. Så jag kunde inte följa me strömmen, klok som jag är. Men jag hittade en buss där det stod "gullmarsplan" och det kände jag ju igen. Det tog först och främst tusen år till bussen kom (typ fem minuter i kyla allså). Sedan var den full, full och full. Tillslut hamnade jag iaf på hornstull (där jag bodde första månaden och FAKTISKT har lite koll på). Så jag tänkte att jag skulle ta tunnelbanan därifrån till liljeholmen.  Meeen surprise, tunnelbanan gick inte därifrån heller. TÄÄNKA SIG! Så jag fick vända upp ur marken igen. Och återigen leta bussar. Men jag hittade ingen. Frågade en kille. Han berättade att de inte gick några bussar dit än på ett tag. HEPP! Så PROMENERADE JAG istället. Över bron. De va KALLT, mina tår fick spetälska. Min näsa blev till en hel kristall och snoret rann utan att de gick dra in. Jag hamnde på fel sida av hela vägen. Jag var nära på brista i gråt. Men tillslut, tillslut kom jag fram till skolan. Klockan var då endast HALV ELVA! Och... då jag kom fram till skolan fick jag veta att den där "rökutvecklingen" egentligen var helt vanligt, hederligt byggdamm. !!!

Resten av skoldan har flytit på bra. Vi ska göra en dokumentär-film och jag har råkat lova att jag behärskar moviemaker alldeles utomordentligt. Har då också blivit utsedd till redigerar-ansvarig. Tänka före man talar, helst!  

Nu har jag tryckt ännu en semla och ska snart lägga mig. Imorrn ska jag jobba efter skolan. Och på torsdag. Och jag är så OSUGEN så de finns inte. Jag tycker att det är dags att solen ska börja värma upp vårat land och jag tycker även att jag har skrivit väldigt mycket nu.

Sååå, jag säger GLAD SEMMMMELDAG!




FETTISDAG

Nae just ja, de va ju int idag. Idag vare ju alla hjärtans alldeles egna dag. Eller en vanlig söndag. Eller ännu mer min syster födelsedag. Vi hade först tänkt fara och käka middag UUUUTE ikväll. De händer inte alltför ofta. Men så kom vi på andra tankar sådär på morgonkvisten i morse. Och drock iväg och bowlade. Det var ju iofs klockan 12. Så vi skulle ju kunnat fara ut och äta middag också. Men endast 300 riksdaler kostade ju den där timman på lidingös suuperbowlcenter. Så, vi fick äta soppa till middag. Men de gjorde inte så mycket för jag har en hel semla i magen. En alldeles speciellt semla.

Faktiskt exakt hela den där. Det är massor med mandelmassa... och... CHOKLAD! Ja, de va rent fantastiskt!

Nu ska jag ta en dusch. Sen ska jag se på mina bästisar på teve. Köping! Jag är så stormförtjust i dom allihopa!


Jåååå (job)

Nu har jag köpt mig en sån här:


200 kr. Jag är int ett dugg intresserad av vad den har för specialiteer (jag läste bara att den rymmer 500 låtar). Jag hade till och med nöjt mig med 20... men min mobil är ju som sagt typ ny. Och som alla förstår så är ju såna mobiler så fruktansvärt dåliga på att vara nya. Dom går ju ba sönder. En gång har jag lämnat in den. Och nu hackar de då jag ska lyssna på musik. Och jag ids int bry me. Så nu har jag en sån där mp3 som jag kan ha då jag springer. Och då jag åker tunnelbana. Å från de till de. Jag är så less på åka tunnelbana. Det är så himla mycke folk och trångt varje morgon. Måste springa för att hinna hit och dit. Och jag vet att man faktiskt int behöv stressa. Men de är otroligt hur fort man kom in i den här stressen med att hinna me ett tåg som egentligen går 10 minuter senare också. Och imorse vare nån slags brud som hoppa på och mimade till sin musik. Och dansade. Hon satt sig ner me bena rakt UT och rörde på hela kroppen. Sedan ställde hon sig upp. Och gick och lutade sig mot väggar och dansade mot väggen med ryggen. Hon såg helt normal ut. Jag visste int om de va ett skämt eller inte. Men jag insåg att de inte var ett skämt då jag såg skorna. Jaa, det är så det är. Jonas har också vare me om de förr. Att man kan avslöja folk på skorna. Å de är så sant. Fast då tänker jag också litegrann (och blir lite arg på mig själv för att jag dömde ut henne) ... varför ska man inte få göra så? Egentligen? Man gör ju så hemma. Alltså sjunger och dansar. Kanske int drar sig mot väggar å sånt men. Nån kanske gör de? De måst man ju egentligen få.

Annars så har vi nyss äti fredagsmiddag. Ja, så här på en torsdag. Ganska perfekt. Och jag väntar såklart på att klockan ska bli halv åtta, vad annars? Då ska jag äta kvällsfika. Skit samma om jag nyss äti.


Och till dig Marie; jag väntar med spänning på hur de blir i Mars. :)

Prutt och fis! :)

Han är fantastisk!


Han är så musikalisk, charmig och bäst! Älskar låten. Synd att man inte får se på han också. Man blir ju så glad!
Och nyss såg jag såklart på halvåtta hos mig. Vem vare som va värd då? Hans PAPPA! Han va lika underbar han med. Hehehihihi

Bakis

De händer så sällan att jag är bakis nuförtiden att det nästan är en frihet! Idag tex köpte jag och Jonas va vi ville på coop. Allt vi ville äta. För endast 340 kr! Godis, chips, nudlar, färdimacka, fläskmidda. Och sen har vi sett två filmer. Och bara inte gjort nå. Ganska skönt. Fast de va nästan lite för fint väder för de. Men de kommer fler solsöndagar.
Några bilder togs de igår, typ fyra... Dåligt. Dåligt. Men bättre än inga.




Syskonen ful!





MUUUU

Håller på me en playlist på spotify.
Gamla och nya låtar. Bra och mindre bra... Försöker komma på en lista som man inte ska lessna på. Eller byta till favoritlåtar på. Om de går? Fest-playlist alltså.

Ferre <--- fjutt.

Och från festmusik till nåt helt annat.

Visst äre väl dags att styra upp skohyllan lite. Me typ en annan färg? Brun? Oxröd? Det är ju så fantastiskt tråkigt me bara svartsvartsvartsvart. Och visst är väl det en ypperli anledning att skita i de där me att jag int får shoppa förns mars. MMM!


HEJ

Nu har jag jobbat två dar. EFTER SKOLAN. Så jag har vare borta massor me timmar. Också har jag ätit pepparkaksdeg på kvällen två dar. Jag är så trött i kroppen. Och sugen på pepparkaksdeg. Och jag vet hur fel det är. Men Jonas fick en gratis då han var och handlade. Han tackade först nej. Sen kom han på "att han har ju nåån hemma". De va jag. Själv äter han mandelmassa. Så vi sitter me varsin "tub" och trycker. Helst trycker vi till "halv åtta hos mig". Eller nåt annat matprogram.

Min mage har gått upp i vikt också. Den väger inte så mycket. Men den syns. Jag har inte fått vari normal sen jag åt penicillin. Vi får väl se om magen sjunker in innan beach 2010. Annars måste jag nog tatuera in "gaser i magen" så inte folk tror att de ligger en liten bebis där. Rykten sprids snabbt.

Annars då? Fredag imorrn. Fantastiskt! Och "kniven mot strupen" på tvn nu. Lite fantastiskt. Och lite kvällsfika på de. MMMMMm! Och myskväll imorrn. Och inflyttningsfest på lördag. (Tidiga).

HEJHOPP!

Daddel

Idag har vi vare i en moske me skolan. Vi fick börja me att ta av oss skorna. Då fick alla i klassen visa sina sockar. Både fula och fina. Vita och bruna (smutsiga). Sedan fick vi ta på oss en dräkt. Med luva. Som skulle täcka hårskallarna. Men bara på oss brudar. Karlarna fick ju såklart va precis som dom är. Jag var den enda i klassen som påriktigt, djupt inne i själen, tyckte att dom där dräkterna var lite fina. Och roliga. De enda tråkiga var att jag var tvungen att ta av mig mössan. Och jag hade planerat att ha mössa hela dan. För mitt hår var inte så himla... fräscht (håller på att vänja håret IGEN vid att inte duscha varje da). Men tur då att jag fick gömma håret i luvan. Tänk om man vore muslim? Då skulle man aldrig behöva duscha håret? Intressant vare iaf. Och bönesången (eller va de heter?) blev jag riktigt faschinerad av. Och arabiska. Det skulle jag vilja lära mig.

Innan vi gick hem fick vi en daddel (förutom jag som fick två). Det var så fruktansvärt gott. Tur att jag inte visste att de va en daddel då jag smaka, då hade jag nog inte velat ha. (Återigen spräckte jag en sån där räk-fördom.)

Ikväll äre paradise final. Jag och Jonas är LIKA förväntansfulla båda två. Och jag har klippt mig. I lördags. Pyttelite bara. Så det nästan inte syns. Men de känns. Och imorrn ska jag jobba efter skolan. På torsdag också. Och så kommer de va så varannan vecka. Mer än så tänker jag inte ta på mig.

SO LONG!

RSS 2.0