VÄÄDER

Jag älskar sommarväder! Idag har jag myst me min bok, målat min byro en tredje sväng (nu är den fääärdig), gått på promme me Gibbe, njuuutit, lagat mat och tvingat me Jonas till byn och sen hem till mig. Han ville så gärna se fotbollen och de fick han. Så han låg i min säng och såg fotboll medans jag bytte bort min gamla byro mot min nya och sorterade alllt inuti. Jag vet int, så socialt? Jag tror jag har blivit sambovan. Som att jag mest av allt vill va me han men vi behöv int va me varann. Jag har även varit sådär pratsjuk idag. När vi gick ner på kiosken märkte jag inte äns att vi hade kommit till kiosken. Jag pratade för mycket. Och Jonas öron blödde nog. FÖRLÅT MIG!
Imorrn får vi se vad vädret erbjuder. Jag ska försöka dra me nån på långnäset om de blir fint! DE KOMMER EJ BLI LÄTT eftersom typ alla i världen jobbar eller har annat för sig! Kanske jag ska dra me mig Gibson? NAE. Han blir för varm. Och kanske lite jobbig. BIG PROBLEMS!



BILD UR ARKIVET!

Oslosommar!

Midsommarhelg






Som ni ser, väldigt många bilder från midsommar! Rätt lugn blev den också. God mat, gott sällskap, roliga lekar (som skulle ha fått fortsättat varit roliga om alla hade velat leka lika mycket som vi). Vädret var iaf kanon trots att jag frös sönder fötterna då jag var barfota i gräset om natten. Igår for vi iväg på uppdrag spöktunnel. Jag var fruktansvärt åksjuk hela vägen men det var det enda minuset. Spöktunneln, som var lite klurig att hitta, var ingen besvikelse. Jag vågade nästan gå fram till porten innan jag kutade tillbaka till bilen. Dit skulle jag kunna tänka mig fara igen, fast med nått slags skydd. Typ ett spökskydd? Eller björnskydd? Älgskydd? Jag vet inte vare va som lät när vi närmade oss men nått var de!!!!! LÄSKIGT!
Idag har jag mest myst me Jonas. Han har vare i fjällen under midsommar och fiskat! JUST DE, vi har badat idag också. Planerna var att vi skulle till långnäset om det var varmt. Varmt var de inte men till långnäset for vi i alla fall. Jag frösjagfrösjagfrös men jag gjorde de. GOTT! Nu äre sovtajm! Gnatt!


SOL

Idag har det varit strålande väder!
Har varit ute i solen hela dan.
Och jag har smörjt in mig. Det ska ni veta. Noga. Mycket. Överallt. Om och om igen. Köpte en liten tub me solskyddsfaktor i Sthlm. Tyckte att det brändes lite på huden men tänkte att jag faktiskt smörjt in mig så noga att jag inte ska bränna mig. När jag solat klart och skulle plocka ihop grejerna från gräsmattan insåg jag att jag hade smörjt in mig med min ansiktskräm hela dan. Grattis! Nu ska ni veta att min hud mår... bra.



DJURBILDER!

Gibbe och Fritte. (Hitta Fritte den som kan!)

 

(Ledtråd; jordigt).

 



DÄÄÄR!


Nu säng sov godnatt!


HALVT

Mycket halvt idag.

Halvbra väder och halvdåligt väder.
Halvmycke kläder och halvlite kläder.
Halvute och halvinne.
Halvont i magen - Ont i halva magen helt enkelt. (Nederdelen för den intresserade).
Halvspringtur och halvdusch - duscha int håre.
Halvklar klänning.
Halvklart kök.
Halvtrött.
Halvplanerad midsommar.

De enda som inte är halvt idag är myggen. Dom kryper in i alla vrår. Dom står till och med i kö utanför dörren och väntar på att få bli insläppta, ungifär som på krogen. Fast varje gång dörren öppnas får det komma in 1000 st åt gången. Och idag har jag även räknat ut Fritte, kattens, ålder. Han är 88 år nu, 18 människoår. Gibson är 42 år, 6 människoår.

 
Söta gamm-gubbe!


HEPPPEPEPPEP

Igår fick jag veta att det skulle bli sommar idag. Imorse när jag vaknade var det klarblå himmel. Jag skyndade mig att kliva upp, fika frukost, slå in traderapaket och borsta tänderna. Tänkte just ta på mig shorts då jag kom på att jag kanske ändå ska öppna dörrn och känna vare var för värme först. De va INGEN. Så jag tog på mig mjukisar och långärmat och traskade me Gibbe ner på byn för att posta paket. Nu är jag hemma igen. Det är MULET! Töpiskt.

Jag ska iaf göra mig lite lunch och sätta mig på balkongen (som iofs är inglasad) och äta. Sedan ska jag ut och slipa och måla en hylla. Sen måste jag sy. Jag som är fattiglappen ETTTT har ju inte råd med att köpa nya kläder. Jag får helt enkelt leta reda på nåt gammtyg och ta saken i egna händer. Synd bara att jag inte riktigt vet hur man syr skor!

HEJ HOPP!


Torshov 2009.


LÅNGT

Idag har jag vare till Ursviken för att hämta nå dörrgrejs åt pappa som bygger om köket.
Jag tänkte smart. Tänkte att det går ju absolut snabbast om jag tar den snabbaste vägen. (Hur smart är inte de???) Sagt och gjort. Jag körde me musiken i högsta hugg och sjöng med och svängde i en sväng och svängde i en till tills jag hamnade nånstans där jag förstod att jag inte skulle vara. Så jag ringde såklart Katarina (vem annars?) Hon förklarade hur jag skulle köra. Sen kom jag på mig själv att JAMEN DÄR ÄR JU VÄGEN! (Jag körde inte i gräset om ni tror de). Jag svängde in på VÄGENS VÄG och insåg att de stod falmark på en skylt. Då ekade en ringklocka och jag ringde Katta igen. Hon förklarade att man bara ska köra rakt fram hela tiden tills man kommer till Bure. (Sen ska man svänga på efyran och in mot skelleftehamn tills man hamnar i ursviken). Jag vill bara berätta att denna väg som jag nu var vilse på har jag kört TUSEN gånger för några år sen. Jag körde iaf vidare. Rakt fram som Katta sa. Tills jag kom till en återvändsgränd. Och det var DÄR det slog mig att detta är inte opinsamt. Så jag vände. Och samtidigt ringde jag Katarina igen. Det höll på bli kaos alltså. När jag då var ute på skellefteåvägen igen insåg jag att jag bara råkat svänga in en sväng för tidigt. Och att den där "falmarksvägen" som jag körde på innan var helt rätt. Så jag körde vidare. Helt problemfritt. Tills jag nästan var framme. Där på den där vägen i örviken (ni som vet) var det ombygge. Jag tänkte NEJ FAN JA HATAR SÅNT (för jag göör de, jag blir så osäker på vart jag ska köra). Men jag tänkte att nu måste jag vara modig, annat går ju inte. Så jag andades och körde. De gick bra. Sen kom de ett till ombygge. Me konstiga uppstickande saker som jag förmodligen skulle köra sagta på. Det kom jag då på efter jag hade kört över dom. Sedan kom nästa utmaning. Framför mig (detta var bara en enda väg, alltså den andra sidan var avspärrad med koner) såg jag en lastbil. Jag körde alltså på fel sida (fast de fanns ingen annan sida) och mot mig kom en lastbil med ett hel kö av bilar PLUS en till lastbil. Jag fick PANIK. Så jag körde helt enkelt emellan två koner och ställde mig snett. Kunde inte backa bak för då skulle jag helt enkelt backat in i massa saker. Men lastbilen fick sig förbi. Mktmkt sagta. Den stirrade nåså fruktasnsvärt. Mannen I lastbilen alltså. Sen kom följetåget. Allihopa me samma konstiga stirr rakt på mig. Jag skämdes faktiskt inte äns. Jag tror jag var för förkskräckt. När dom äntligen kört förbi skyndade jag mig att sicksacka mig ur. Sedan körde ja JÄRNET för att hinna förbi innan jag fick möte igen. Självklart var det då fler såna där uppbulingar på vägen som jag SKUTTADE över. Tillslut var jag framme. Hämtade upp grejerna och körde hem igen. På hemvägen klarade jag mig smärtfritt förutom då jag svängde in på en sväng för tidigt. Men det hann jag inse innan jag körde 1 mil. Så de gick riktigt bra faktiskt! Nu ska jag träna pilates! HEJHOPP!

HA HA

Som jag skrev igår så har jag vare hos tandläkarn idag. Och nu tror jag faktiskt att detta är min sista tandhistoria på (förhoppningsvis) hur länge som helst.

Jooo, jag kom dit. Jag satt me. Dom tog röntkenbilder. De kom in lite fler tandläkare (typ alla). Dom diskuttera och sa tex "jamen om hon hade vare mitt barn hade jag besämt att hon skulle göra de". OKEEEEJ! (Nu visste jag vi det skedet redan vare va frågan om men jag vill göra berättelsen lite mer spännande). Så sa dom åt mig att jag fick välja själv. Med för och nackdelar vare som rätt klart. Då tänkte jag i mitt djupaste inre att jag kanske får gå hem nu och komma tillbaks sen. Ni förstår att jag hade bara tänkt mig ett snabbt besök och sedan hade jag tänkt skynda mig hem och äta, ja va döhungri. Men. Så bleve int. Självklart hade dom lust att jobba över deras lunch och fixa min tand. SEN DROG DOM UT DEN! I TVÅ TIMMAR. Dom delade den i fyra delar och kämpade med att få ut den. De gjorde int alls ont. Jag va faktiskt väldigt rädd för jag var inte riktigt beredd på de där. Men som tur va så var ju min tand redan död så den hade ingen känsel. Det underlätta nog smärtan en del! Fast bedövad blev jag ändå så jag såg som vanligt rent utsagt förjävlig ut. Våga int äns köpa en snus eftersom jag inte visste vart jag hade mitt dreggel. Inne i munnen, eller ute? Jaa, så nu har jag iaf en stor, stor, stor glugg!

Anlendingen till att dom valde att dra ut den va för att min "fyllning" var så himla stor och djup så "tandväggarna" var rätt sköra. Om jag skulle fyllt ut den me plast (?) så skulle det nog bli komplikationer senare ändå. Typ att den sprack å sånt. Sen har jag tydligen rätt mycket tänder i min keft så baktänderna kommer att växa fram så småningom om täcka min glugg. Perfetkt! Dessutom har jag rätt stora kinder (eller så sitter tanden lagomt långt bak) så gluggen syns bara om jag är jättejättejätteglad. Och ler jättejätte mycke. Och jag bryr mig inte så mycket om den syns heller! SNIPP SNAPP SNUT, nu ska jag GÅ UT! :)

TODAY

Har jag jobbat. Jag har jobbat så hårt så hårt. Har rensat garderoberna och lagt ut MASSOR på tradera. De tog fyra timmar, helt på allvar. Annars så har jag sprungi och gått på promme me Gibbe. Vi hälsade på hästarna den här gången. Eller jag försökte få Gibson att sitta och titta på dom (han har nämligen varit så himla ignorant mot dom tidigare). Men så idag kom dom emot oss. Väldigt nära. Och jag sa till Gibbe "Titta nu Gibson, hästar!" DÅ blev han galen. Han morrade och skällde och skulle in i hagen. Fast det kan ju ha vare så att han egentligen sa "BAJSA NU HÄSTAR" eftersom det är hans älsklingsrätt. Hästbajs. Annars har jag vare på långnäse idag också. Fast jag har inte solat och badat men jag hade typ kunnat gjort de. De va sjukt varmt och soligt. Men myggigt. När vi satt oss i bilen påväg hem igen lät det som att vi satt I ett brandlarm. Det är sjukt. Myggsommar. Jonas fick iaf en gädda. Jag fick ingen. Jag tror inte jag har nån fisketur jag. Jag för me mig tur men får aldrig själv. Tror det kan va för att jag inte vill ha nån. Eller jag vill och vill men sen vill jag inte längre. SÅ Katarina du kanske skulle ha följt me i alla fall!

Nu ska jag sova snart. Imorrn äre tandläkarn. Ska kolla in i tanden och se om jag har kvar nån infektion. Om jag inte har de ska dom fylla den påriktigt. Fast jag tvivlar på de. Varje gång jag springer så dunkar min tand och värker. VARFÖR? Förhoppningsvis äre sol imorrn också så jag kan stå ute i bikini och slipa lister. GODNATT!


YEEH

Här kommer ett litet tillägg till mitt senaste inlägg.

http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/burtrask/article1059015.ece

Till den som inte är från mina trakter kan jag berätta att det där är utanför vårat hus. Eller det är typ våra grannar ja. Och kvarnberget är berget där jag var på äventyr i imorse.


Nu ska jag och Katta snart ut på fiskjakt. Och kanske lite björnjakt. Jag är typ inte rädd för björnar (SKÄMT). Men faktiskt är jag räddare att Gibbe ska möta en björn då han rusar in på sina nosrundor i skogen.


SO LONG!


HOME SWEET HOME

Jag har vare hemma i några dagar nu. Har nästan fått bort min smärta i axlarna och mitt BLÅMÄRKE. Ja, det är precis så förjävligt. I torsdags kom jag på, just innan jag skulle åka, att jag råka glömma bort att jag var ensam med att bära min väskor. Annars så glömde jag nog en halv banan på golvet i lägenheten också. Men Katta och Gurra är riktiga räddare, dom ska nog åka dit ihelgen och plocka bort. Och ni får bo där också, kom ihåg de!!!

Jaa, igår fyllde jag 23 år. Så nu är jag 23. Jag har ju nyss vant me vi att säga att jag är 22. Eller vare så att jag är 23 fast ska fylla 22? Jag förstår min kära far som gick omkring och trodde att han var 57 när han egentligen var 56. Så när han väl fyllde 57 fick han känna sig ung ett år till. Ja, men iaf. Jag känner man blir lite årsVILL ju äldre man blir. Annat vare då man var 6 år. Då höll man fan koll på allt. Jooo, jag är 6 år, 3 månader och 5 dagar.

Idag hoppas jag att vi ska fara på nåt äventyr. Jag har redan vare ute på ett idag. I kvarnberge me Gibbe. Det är alltid ett äventyr då man tror att man möter en människa (och försöker hålla koll på sprattelhunden). Eller då man hamnar vid de där surhåle. (Där Gibson alltid ska bada så jäkulst). Eller då man ser en orm. (Fast de bara är en pinne). Eller då man hör en björn osvsovosv.

PÅ ÅTERSEENDE!

P.S Man äter väldigt mycket mat när man fyller år. Och väldigt mycket tårta (PUSS JONAS).

P.S 2 DÅ FÅR MAN PROBLEM MED MAGEN!!!




Fullirullulll

De tog två försök för mig att logga in på blogg.se. Jag tycker detta är skitjobbigt. Jag har duscha, drucke resorb, ligger på spikmattan nu och jag kan inte blunda. Jag är full! FAN Å! Jag lova ju me själv. Jag höll de nästan. Jag drack ett glas vin ute och två öl. BARA (KAN MAN TRO). Men sen så råka jag ju dricak två STORA glas vin hos Sandra före vi gick till middan. Vi skulle va där sju. Vi var där åtta. Sen råka vi även ha röda klänningar båda två sådär super passande. Och svarta skor. Aja. Sen råka ju Sandra ta me se en flaska vin ut också. Bara för att vi är så fattiga. Så där gick vi på toa och fyllde på. Så ja, jag vet int hur bra jag lyckades. Hur som helst så bjöd jag min lärare på en öl. Sen köpte jag mcdonken mat. Sen åkte jag taxi hem. BILLIG KVÄLL! BRA JOBBAT!
Nu så är det precis som Jonas sa attt de skulle bli. Att jag skulle sitta och intala mig själv (då jag blivi full) att de kulle gå skitbra att flyga fast jag är bakis. JAAAAA DU HADE RÄTT! Nu så är jag ledsen på mig själv. De snurrar och jag ska INTE blunda än. Fåglarna kvittrar utanför och det är vackert. Jag förstår inte varför jag ligger på spikmattan nu? De känns ba helt onödigt. Jag har förresten duschat och tage av me allt smink PLUS ögonfransarna. Sandra tvingade mig att sätta på såna ikväll. Lösa. Fast dom satt fast. HURRA! Nämen, nu ska väl jag nyktra till sen sova. Sen upp i tid imorrn och packa färdigt.

FÖRRESTEN. Jag har gjort nå pinsamt ikväll. Jag har nästan slut toapapper här hemma. SÅ. Jag har tjuvat med mig från krogen. Så nu har jag iaf tre tork extra. FYFAN VA PINSAMT! GONATT!


SÅ NYKTER OCH STACKATS SIMON SÖDERSTRÖMS FRISYR!!!

SÅ TYPISKT

Jag klev upp halv sju, haaalv sju. För att jag tänkte att jag skulle hinna snöra in en tvätt, duscha håret och göra mig lite "fin" tills idag. Så var jag färdig nu klockan åtta. Va just påväg att fara då jag kom på "åh, va skönt ändå att vi bara går två timmar idag, så slutar vi ju klocka tolv, TOLV? TVÅ TIMMAR? JAHA!!!" Så nu ligger jag här i soffan och väntar på att klockan ska bli nio istället. Vi börjar ju mest TIO! Hur kunde jag glömma de? Hur kan man glömma bort en sovmorgon? Okej om man råkar glömma att man inte hade sovmorgon men alltså detta är inte okej. Nu tror jag att jag ska blunda en stund då som straff (fast de är inget straff egentligen) samtidigt som jag ska se på vakna me the voice. Hur nu de ska gå att blunda och se samtidigt.

HAVE A NICE DAY!

JIHO

SÅÅÅ, nu är sista dan över. Imorrn äre skolavslutning och sen fest. Jag är nervös för jag är jätterädd att jag inte kommer att hålla mitt löfte om att bara dricka två glas vin och en öl. MAX! Jag har köpt resorb ba för att va på den säkra sidan. Jag ska ju nämligen flyga på torsdag och då vill jag INTE VA BAKIS! Snälla NÅGON, gör så att jag inte blir bakis. Det är väldigt, väldigt troligt att jag inte kommer lyckas ändå med tanke på att jag inte äns klarar att dricka ett glas vin på en hel kväll utan att bli bakfull. HÅLL TUMME!


En värdelös bild från våran pjäs. Jag tror faktiskt att vi var klara där och typ sa TACK TACK FÖR OSS!


RSS 2.0