GODKVÄLL

Idag har jag hunni me en massa saker. Tex. så har jag träffat en jättestor älg. Och vet ni vad? Jag blev inte det minsta rädd. Det är första gången jag stöter på en älg i skogen helt ensam (förutom Gibbe då). Han vart förresten inte heller rädd. Han blev mest bara jätteglad. Och påtal om rädslor. Det är ju det dagens utmaning handlar om. Alltså mina rädslor. Och det ska ni veta. Är. En del. Men jag jobbar på dom. Och skrattar åt dom. Det gör Jonas med. Och nu ska jag sova. Imorrn ska vi laga ton med mat. Sen ska vi planera och tjoa och tjimma. Sen tänkte jag pussa på min karl. Han har jobbat stenhårt tre dar nu och jag tror att jag kanske måste pussa på han 1000 gånger för snart åker han tillbaka och jag börjar få resfeber. Fast tvärtom. Jag vill inte. Men man kan ju inte alltid få som man vill. För då hade jag ju haft en häst nu. Och ett hus. Och tusen andra saker. Men det kommer. Precis som Jonas. Fast sen. Babbel och PRUTT. Och godnatt!

GÅR Å LÄGG DE!

Så brukar jag säga till Gibson! Nu säger jag det litegrann till mig själv. Hade bestämt mig för att somna tidigt men det är som att tiden rusar iväg. Jag och Katta råkade fastna hos Emeli en hel evighet. Vi shitchattade om allt från vädret till hemorojder. Sedan var klockan helt plötsligt lite för mycket. Himla fint och STORT hus har dom skaffat också dom där små turturduvorna. Jag vill ju inget annat än att ha ett hus nu jag också.


Och så dagens utmaning - Det här får mig att gråta;
Mycket. Jag gråter jämt och ständigt. Nae, kanske inte riktigt, men jag gråter ofta. Jag gråter då jag är ledsen, då jag blir rörd, då jag är hungrig, då jag är trött, då jag får beslutsångest, då folk får barn och då folk gifter sig. Senast idag grät jag faktiskt då jag såg på "bakom kulisserna från kungabröllopet". Glädjetårar. Jag gråter ofta såna. Jag tror också att jag gråter lite lättare en del perioder under månaden. Typ dom där lite smått pms-iga perioderna. Då blir jag som en blödig korv. Det kallas typ hormoner. Men det är skönt att gråta av sig en skvätt ibland. Lite som att skratta. Det går lite hand i hand. Jag tycker alla ska gråta en skvätt minst en gång i veckan. Kanske en gång per dag? Eller nae, kanske inte så ofta. I sånna fall av glädje. 

Nu ska jag sova. Imorrn har jag besämt mig för att vara produktiv. Typ stoppa in alla kläder i garderoben som ligger och dräller i väskor. Och träna yoga. Och fixa nyårsmat. Och promenera långt me Gibbe. Och duscha. Ja, jag måste duscha. Jag är tyvärr en mycket äcklig och fethårig människa just nu. Men vad gör det om hundra år? Nä, just de. SOVGOTT!


TJÅ!

Dag 17 – Mitt favoritminne
Jag kan som inte säga ett favoritminne för jag har flera. Så detta blir ett kort och tråkigt svar.

Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Jag kom verkligen ihåg den gången jag fick min egna kamera. Jag var så jäkla glad och klistade fast alla frida-klistermärken jag hade på den. Såna där små fyrkantiga ni vet men små texter på som typ "FNIZZ!" Jag vet inte riktigt om det var min bästa födelsedag. Jag kan som inte riktigt bestämma mig för vilken som är det heller. När man var liten var väl typ varje födelsedag världens bästa dag. Nuförtiden är det inte alls lika speciellt även fast jag fortfarande är som ett barn när det gäller presenter. Det kommer nog aldrig att gå över. Även om jag försöker låtsas att inte va sån. Men. Det är som kört.

Dag 19 – Detta ångrar jag
Jag ångrar bara ibland att jag började färga mitt hår. Det är endast för att jag är så hellsickes nyfiken på hur min hårfärg ser ut. Det går ju som att se på utväxten att den är lite gråblaskig men jag tror fasen att jag är mer ljushuvud än vad jag tror. Det är väl typ det jag ångrar. Jag tycker det är onödigt att spendera energi på sånt. Gjort är gjort. Sen får man försöka lära sig av misstag helt enkelt.

Dag 20 – Den här månaden
Har det hänt en massa. Mycket står ju i bloggen. Orkar inte skriva upp allt men den största grejen är väl att jag nu har både matte b, naturkunskap b och samhälls b i mina meriter. Samt att jag flyttat hem såklart!

Dag 21 – Ett annat ögonblick
Vad menas me det? Jag orkar inte äns tänka.

Dag 22 – Det här upprör mig
Människor som behandlar sina medmänniskor och meddjur illa. Jag kan bli upprörd över ganska många småsaker också men jag är ganska kortsint så det går ofta över fort.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Glada människor, familj och vänner, Jonas, djur, skratt, mat, motion och massa mer. Yoga är min nyfunna motionsform. Bäst mot stress och stela muskler!



SÅDÄRJA! Nu ska jag sova. Imorrn äre mellandagsrea och kanske att jag fyndar något fint! GODNATT!

LONG TIME AGO

Nämen, jag skulle bara vilja rekommendera alla att tåg typ är 100 gånger bättre än flyg. De må ju ta mer än 100 gånger så lång tid och det må ju va så att man kanske fryser ihjäl eller att man måste vänta på försenade tåg och sånt men alltså det är mysigt. Som tanten vi snackade med i restaurang vagnen sa; det ska kännas att man reser! Jag håller med. Förutom att det kanske händer att man glömmer saker på tåget. Som tex jag gjorde. En hel väska me smutskläder såsom alla mina träningskläder, min nya kofta, min nya skjorta och lite sånt. Men vad gör det? Jag fick ju ett underbart underställ i julklapp som jag nog helst inte vill ta av mig. Idag har jag varit hos svärmor och svärfar och käkat middag. I underställ. Inte att överskatta. Eller säger man så? Överskatta eller underskatta? Jag har alltid varit lite för lat för att just tänka efter vilket som är vilket. Jag tror faktiskt ni förstår vad jag menar ändå. Det har ju hunnit vare julafton nu. Och juldag. Julafton var helt perfekt med lite kyrkbesök, släktbesök, god mat, snöbollskrig och julklappar.


Julmys i soffan framför "kan du vissla johanna".


Trumpet.


Snö-mys. Den som tar kort ser alltid lite, lite för ansträngd ut (typ jag).


Familjen Andersson! (Minus Gibbe och Fritte).


På juldan hade vi yogapass i vardagsrummet. (Självklart har jag understället på). Jag fick ett sånt i julklapp. Alltså inte ett yogapass utan en yogakit me matta, film och bok. Så nu har jag både en pilates matta och en yoga matta. Så himla lyxigt. (Kan låna ut en till dig Katta så kan vi yoga oss tillsammans och pilata oss, eller hur?!)

Juldan på station var också riktigt trevlig förutom att jag fick bröstsmärtor på slutet eftersom jag inte kan rapa. Ni vet så där som man kan få om man hickar för mycket och drar in luft som hamnar i bröstet. Då sitter det som där och man vill bara rapa. Då är det jobbigt att inte kunna.

Det går ju förresten sådär med den här utmaningen. Den var ju typ mest bara jobbig men jag har som besämt mig för att slutföra den ändå. Så jag gör ett nytt inlägg med dom helt enkelt.

PRUTT!


PUST, STONK OCH STÖN!

Så låter det här hemma lite nu. Vi packar och står i. Eller nae, det gör vi väl inte riktigt längre men vi har gjort. Jag tror inte jag riktigt har fattat att jag påriktigt ska flytta hem förrän nu. Jag har nämligen helt på allvar trott att jag skulle kunna packa alla mina grejer i en resväska, en liten och dessutom trasig resväska, en bag och en liten ryggsäck. Vad tänkte jag? Det undrar jag. Jag har helt enkelt packat det nödvändigaste och resten får ligga kvar här och jäsa en stund till. JAG ÅKER IMORRN. Jag vet inte varför men helt plötsligt känns det ledsamt också. Imorrn äre först skolavslutning och jag riktigt känner hur mycket jag gillar min klass. Jag har ju byggt upp ett liv här i 1,5 år och när jag satt på tjotta, läste Lidingö-tidningen och kom på mig själv med att jag tyckte det var INTRESSANT (ungifär som att läsa norran) insåg jag att jag på nåt sätt lyckats rota mig fast här lite i alla fall. Fast jag vet också att jag är en sån här människa. Jag har svårt att skiljas från saker. Jag längtar hem som en gnu men jag tycker ändå att det känns lite sorgligt. Tur i oturen är det i alla fall. Tur för att Jonas ska bo kvar ett halvår till och att jag kommer att hälsa på. I oturen för att jag kommer att sakna han så oerhört mycket och helst hade velat att han också kunnat flytta hem med mig nu. Men det kommer att gå bra. Har jag förresten nämt att jag har ändrat inriktning rätt stort? Jag ska plugga pedagogik B i vår. Jag hoppas att det blir bra. Jag tyckte verkligen att pedagogik A var super intressant och kanske blir det någon slags pedagog av mig någon dag. Dietist får jag vara åt mig själv hemma. Det funkar också. Nu väntar jag bara på att Jonas ska duscha klart sen ska vi äta kvällsfika och se på våra vänners liv på svtplay. Sista kvällen här som Stockholms-bo. För nae, trots att jag kommer att sakna detta lite så är jag helt säker på att jag inte kommer att flytta tillbaka.

Och just ja (hoppigt inlägg). Dag 16 utmaningen - Min första kyss.
Den fick jag av Adam Lundstedt. På kinden. Men jag räknar nog nog ändå den för min första kyss eftersom jag kommer ihåg den som att det vore igår. Jag var nio år och stod utanför träslöjden och vinkade in till Adam. Han gick ju på Bodbysund skolan men dom brukade ha slöjd nere i Burträsk. Helt plötsligt såg jag att Adam försvann från fönstret och några sekunder efter var han ute hos mig och pussade mig på kinden. Alla stod i fönstret och tittade på och jag ville mest sjunka genom jorden. Jag kom ihåg att han berättade att han inte fick gå ut för läraren ifall han inte gav mig en kyss. Jo, vi var ju såklart ett par på den tiden. Lite gulligt.

Och (lite mer hoppigt) HÅLL EN TUMME FÖR OSS IMORRN. Det verkar vara lite kaos med tågen som det ser ut nu. Jag är litelite nervös.



PUSS OCH KRAM! Vi ses snart! :D


HOPP HEJ

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Jag orkar inte ens ta kort på vad jag har på mig idag. Jag har strumpbyxor, ett gammalt linne och en kofta. Söndag. Istället (så att det iaf blir lite roligare) så kan jag lägga ut en bild från i fredags.


Där har jag på mig en blå, genomskinlig skjorta och svarta braller. Mitt hår har råkat ut för en locktång för dom som mest av allt vill ha risigt hår och jag är inte alls så full som jag verkar. Dessutom är jag fruktansvärt glad att mina klasskompisar är schyssta nog att inte tagga en på facebook. Då hade jag förmolidgen skämst lite eller ganska mycket.



Sen så fortsätter jag med...



Dag 15 - Mina drömmar

Drömmar eller drömmar? För enkelhetens skull så väljer jag att skriva om mina drömmar på natten.
På nätterna drömmer jag väldigt ofta om flygplan som kraschar. En gång drömde jag att jag såg ett stort flygplan på väg ner från himlen och blev livrädd. Sedan visade det sig att det var ett radiostyrt... Ni må ju förstå att jag lever ett riktigt spännande liv på natten. Fast jag drömmer väldigt bra drömmar också. För nån natt sen blev jag väckt av Jonas som tyckte att jag gnisslade tänder lite för mycket. Då undrar kanske varje människa (JO) varför jag gjorde det? Jamen, jag var ju såklart i full färd med att skala en kiwi till min fruktsallad. Och nu blev jag typ sugen på en fruktsallad. Fast mest sugen är jag nog på soppa och ägg. Det ska vi äta till middag. Och nu tror jag att jag inte ids skriva nå mer. Hur kul är sånt här att läsa egentligen?


Dag 13 - den här veckan

Eller egentligen skulle jag ju skrivit den igår men alltså nu har jag bara förvirrat mig. Jag skriver då jag skriver.

Den här veckan har gått sjukligt fort. Jag har varit i skolan, varit på museum, tränat pilates, varit ute och sprungit, haft magproblem, hälsat på Fannie och hennes lillalillalilla Vilda, åkt jättelångt med tunnelbanan till stället som ...nån... glömde?, varit på klassfest, varit på samma ställe som PETTER (ja, han rapparn). (Jo, jag tycker tyvärr att det är coolt...), sen har jag haft (eller jag har) världens bästa pojkvän som åkte jättelångt i natt bara för att möta en rädd tjej (kanske var det jag). Nu äre ju lördag. Jonas är så bakis att jag tycker synd om han. Själv har jag blivit välsingnad med ingen bakfylla idag? Jag tror det var för att jag slutade dricka typ klockan elva? För att jag hade ont i magen. Ibland kanske man ska tacka magen? Jag har iaf käkat sushi och godis. Nu tänker jag tvinga Jonas att se nån mysig film med mig, så att han kanske slutar må illa nån gång. Ikväll ska vi nämligen på svamp-middag hos Henke och Kattis. Det blir mysigt. Sen måste jag ta tag i packningen. Jag FÖRSTÅR INTE att jag flyttar hem på tisdag. När sprang tiden iväg? Jag känner mig stressad på ett konstigt sätt. Men även så jäkla glad. Jag längtar efter norrland och hem så att jag nästan blir hungrig!

Dag 11 och dag 12 på en och samma dag, TJO

Dag 11 – Mina syskon

1979 föddes min första bror. Jag undrar förresten var jag var då? Ganska sjukt att tänka på egentligen. Var jag en spermie eller var jag typ... nån annan? Eller kanske en mask? Hur som helst. Fyra år senare, alltså 1983, föddes systeryster och sedan föddes jag och Simon ytterligare fyra år senare. Mamma och pappa hade förmodligen planerat det bra. Dom tänkte kanske att dom skulle ha tre barn och fyra år mellan varje. Men så råkade det bli två st på en och samma gång, med bara 17 minuter emellan.




Bilerna talar lite för sig själv. Mina bröder är musik. Är det inte trumma ikapp på knäskålarna så är det gitarrspelande eller prat om musik eller lyssning på musik. Båda två är riktigt duktiga på det också. Systeryster är dans hela hon. Hon dansar och dansar. Och andas djupt. Jag tror inte ni förstår men när hon tränar yoga så låter det som en hel maskin. Jag tänker också lära mig ta så djupa andetag nån gång i livet. När jag var liten så brukade Elin smörja in sin näsa med idominsalva (för att hon var torr). Sjävklart började jag härma henne och göra likadant. (Nae, inte för att jag var torr). Jag tyckte de va SNYGGT! Det Elin gjorde, gjorde jag. Stor förebild kan man nog säga. Det är hon fortfarande.

Och så denna dag, alltså...

Dag 12
– I min handväska

Detta är så tråkigt. Det var faktiskt inte alls länge sen jag började använda det. Men okej. I min VÄSKA ligger det typ allt möjligt, mest skolgrejer skulle jag tro. Ja, och sen ligger de nån samarin-ask och kanske en alvedon. Och en binda. Och en vasselinburk. Typ. Jag har dessutom alltid med mig min vattenflaska när jag går ut. Jag har som fått ett beroende av att alltid ha vatten tillgängligt.

DET VAR JU ROLIGT. Nu ska jag nog göra mig lite klar och fixa lite lunch. Jag åt ju fasen nyss gröt men det kan inte hjälpas.

HA EN TREVLIG DAG ALLIHOPA!


DET SLUTASTE MÄNNISKAN I VÄRLDEN

Men lika glad är jag för det! NU är jag färdig. Idag har jag skakat hand på matte-b och idag har alla omdömen sats. Fast dom har vi inte fått veta än såklart. Så nu har vi bara roligt kvar i skolan. Julmys, skolavslutning och fest. JIHO! Sen har jag jobbat, jobbat och jobbat idag också. Sista jobbdan. Det var lite sorgligt att säga hejdå faktiskt. Och just det, jag har lyckats med någonting mycket irriterande också. Jag postade ett tradera paket i förrgår och idag fick jag tillbaka det. När jag gick till ica och skulle kolla upp det så visade det sig att hon som jobbade där hade satt fast frimärkena på avsändar sidan. Alltså på min adress. Sedan berättade hon tydligen att man även måste kryssa över sin adress. Det har jag aldrig gjort förr. Så jag har alltså postat ett paket till mig själv. 48 kr frakt. Sedan har jag alltså betalat nya frimärken idag. 48 kr. Själv brallan kostade väl sisådär 28 kr eller vad det blev tillslut. Jag riktigt KÄNNER hur rik jag blir. Aja. Nu ska jag duscha sen hoppa isäng. Jag skriver utmaningen imorrn istället. Orkar inte tänka så mycket just nu. SOVGOTT!

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Det gick rent lite dålig att ta bilder.




Det är en skjorta från beyond retro (tror jag), en svart klänning från nånstans (typ kanske bikbok) och dom gamlaste sammetsleggingsarna från bikbok. Och så dom älskade skopunkten kängorna som aldrig sviker. Ja, och så en hemmavirkad halsduksgrej, som inte syns på bilden ser jag nu, hade jag också. HIMLA INTRESSANT! (Och ren spegel), (och rent golv). Idag och igår sa min mage upp sig igen så jag tror besämt jag ska krypa ner i sängen och mysa tills jag somnar nu. HOPPAS magen vill vara min vän imorrn. GODNATT!




Dag 9 - Min tro

Jag tror på allt alla säger eftersom jag är den mest lättlurade människan i världen.

Nämen. Jag vet inte vad jag tror på. Jag knäpper händerna när jag är rädd, tex varje gång jag åker flygplan och det stiger eller landar, men jag kan inte direkt säga att jag tror på Gud på det viset. Jag tror på att tro på någonting så länge man mår bra av det. Jag tror på det andliga och lite övernaturliga. Jag är livrädd för att se ett spöke men jag är säker på att de finns, lite överallt. Jag tror på kärlek och på att tro på sig själv. Nae, jag vet inte. Djup fråga. Svår fråga. Punkt.

HOPPSAN

Jag ligger lite som steget efter i den utmaningen känner jag. Igår fick vi besök. Vi bjöd på glögg och vin och pepparkakor och äcklig mögelost.





Och nu tänkte jag ta tag i den där utmaningen så jag inte ligger steget efter längre. Två stycken idag alltså. Jag börjar med...

Dag 7 - Min bästa vän

Jag har som inget "min bästa vän".
Jag har en bästa vän som jag inte behöver prata med varje dag. En bästa vän där allt ändå känns precis som igår när vi ses. En bästa vän som jag kan ringa till när jag känner mig ensam på promenad, eller i tunnelbanan, eller när som helst. En bästa vän som förstår mig precis. En bästa vän som jag vet alltid skriver grattis på namnsdagen, varje år. En bästa vän som har exakt samma humor som mig, som jag bara behöver titta på för att börja skratta. En bästa vän som jag får dela allt med, sova i samma säng som, vakna med varje morgon, luta min axel mot och som får mig att le inombords bara genom att titta på mig med sina bruna ögon. Jag har få nära vänner men dom jag har är bäst i världen. Ni vet ju vilka ni är! :)


Och så fortsätter jag med...

Dag 08 – Ett ögonblick 

"Ja, vänta ett ögonblick!" svarar ju många i telefon. I alla fall förr i tiden då man ringde hem till folk. Så, vad är ett ögonblick? Det finns ju massor med fina ögonblick som man har upplevt. Det ögonblicket då jag fick hålla i Tindra för första gången? Eller det ögonblicket då jag satt på en häst barbacka och den skenade med mig medans jag både var rädd och helt fylld av glädje. Eller det ögonblicket då jag fick ligga mot Jonas bröst och känna att bara nu. Inget då, ingest sen. Eller det ögonblicket då jag vaknade av att det kittlade på mitt ben och tittade under täcket och hittade våran gamla katt Tussan i full färd med att föda kattungar? Eller alla dessa ögonblick då jag har flygit och sen landat tryggt på marken och kännt en sån otrolig glädje över att det gick bra? Livet är ju fyllt av små ögonblick hela tiden. Ibland ser man dom och ibland inte. Det är väl svårt att beskriva just ett ögonblick av så många. Typ nåt sånt.


Nu ska jag fanimej ut och gå en liten sväng. Ungifär så långt som benen orkar idag. Kanske att jag bara går och sopsorterar? Bakis var det litegrann, ja. Hejdå! :)














Dag 5 - Min dag

Egentligen skulle ju jag ha skrivit min dag igår men jag råkade ha för mycket fredag i kroppen så jag GLÖMDE BORT. Jag skriver om gårdan idag istället och sen skriver jag dagens lite senare.
Igår var jag i skolan, gick en promenad, postade julkort, tränade pilates, lagade middag, bakade julgodis, såg idol OCH FICK ETT MMS. Jaha? tänker ni då. Men då ska jag berätta att det inte var vilket mms som helst. Det var ett mms från Fannie. Från bb. Med en bild på hon och hennes lilla Vilda. Min klasskompis födde alltså en liten flicka igår. Hur fint som helst!!! :)

Nu ska jag kliva opp ur sängen som jag inte lyckats ta mig upp från än, käka lite lunch och dra iväg på äventyr (typ hitta några snygga och billiga kläder till alla jul-festligheter). LYCKA TILL till mig själv som har blivit den kräsnaste (?) människan i världen.

SO LONG!


Dag 5 - Vad är kärlek

Det här med att beskriva kärlek tycker jag är svårt. Kärlek är så mycket mer än 6 bokstäver och en liten text. Jag tror att kärlek är olika för olika människor. Man både känner olika slags kärlekar till olika människor sen kanske var och en upplever en alldeles egen kärlek som inte liknar den andra? Man kan va kär i nån. Man kan va kär i kärleken. Man kanske känner kärlek för ett par skor? Eller en båt? Eller en bil? Eller kanske till och med en kaktus? Man känner kanske en slags kärlek för sitt barn och en slags kärlek för sin pojkvän/flickvän? Och ytterligare en för sin familj och sina vänner. Och en för sina djur. Och en för sig själv. Och en för... osv. Om man särskriver kärlek så blir det ju kär-lek. För en del kanske kärleken är just en lek? En kär sådan.
Nämen, som sagt. Svårt. Det är ju nästan som att jag skulle kunna skriva i ett helt liv om vad kärlek är men jag tror förmodligen att det skulle bli väldigt grötigt. Kanske att kärleken är lite grötig ibland? För det finns ju olycklig kärlek också. Besvarad kärlek och obesvarad kärlek och kärlek som är besvarad av den andra men inte av en själv. GRÖT. Jag älskar kärleken och jag hoppas att alla får uppleva den, både från nån annan och till nån annan.

Nu ska jag se klart bonde söker fru på tv4play. Det handlar ju om kärlek. Om den där kärleken som jag tror att man oftast förknippar kärlek med först. LOVE.


Dag 4 - Det här åt jag idag

Jag började dagen som jag alltid gör - med en gröttallrik. Sedan har dagen varit konstig i matväg. På skolan hade vi lite annorlunda schema så jag råkade äta lunch redan klockan halv elva. Det var det dummaste jag gjort. Jag åt rotgrönsaker i ugn me nån slags tomat-paprika sås och ägg. Vi brukar alltid ha lunch vid tolv och jag har som vant mig vid det. Speciellt dumt var det att äta så tidigt för att jag även har jobbat idag. Det betyder att jag ju såklart var hungrig igen redan klockan tolv. Alltså redan innan jag ens börjat jobba. Som tur var så hade jag med mig två bananer. Så dom har jag också kastat i mig mellan dammtorkning och dammsugning. När jag kom hem alldeles ursvulten och trött hade Jonas lagat middag. Den tog jag kort på. Litegrann av den i alla fall.



Pannkaka me SMÖR. Och kardemumma. Det smakade lite som en bulle. Eller sockerkaka. Min mage blev degig.
Ja, och sen har jag nyss äte två vörtlimpor med ost.



DE VA DE!



Dag 3 - Mina föräldrar

Nu skriver jag nog ganska långt.

Min mamma heter Maria och min pappa heter Benny. Andersson såklart. (Eller varför skulle det vara såklart egentligen?) Mamma kunde ju lika gärna ha hetat Lindström, som hon är född. Ifall dom inte varit gifta såklart, men det är dom. Jag kallar aldrig mamma och pappa för Maria och Benny. Det är ungifär likadant som att jag skulle kalla madrass för slana. Alltså sån man åker på. Hur som helst. Pappa är lång och har världens största händer. Typ alla i världen har väl nån gång varit lite lite rädd för pappa? Han är nämligen mästaren av alla mästare på att skämta såna skämt som INGEN förstår. Dessutom glömmer han oftast bort att säga att han skämtar. Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag som liten har förklarat för mina kompisar att "nu skojar han bara". Fast det gör inte så mycket för mig. Han är ganska rolig med sin allvarliga humor. Pappa är även den klumpigaste människan i världen och jag kan nog inte annat än säga att det är han som jag ärvt min klumpighet från. Han visslar alltid då han är glad. Han är visslarens mästare tror jag och jag kan inte riktigt förstå hur en människa kan låta som en fågel? Men det kan han. Pappa är även det mest tekniska människa jag vet och han lagar världens godaste mat. Pappa gör kvällsfika till min mamma VARJE kväll. Det har han gjort så länge jag kan minnas (och förmodligen hela deras förhållande). Pappa är också väldigt musikalisk. Han spelar typ allt. Han är även världens gentleman som fixar allt man behöver alltid. Idag tex har han köpt juldagsbiljetter till jag och Jonas. (SÅ DET ÄR ORDNAT NU MARIE OCH ALLA ANDRA SOM KANSKE BLEV LITE (INTE) FÖRVÅNADE ÖVER ATT JAG TABBADE MIG SÅ!!!) Och mamma då? Mamma är mig upp i dagen har jag fått höra många gånger. Eller kanske tvärtom. Tydligen är vi rätt lika. Jag vet egentligen inte på vilket sätt men jag antar att det är för att vi båda har magproblem? (Skämt å sido). Nämen mamma är världens mys-mamma. När vi var små brukade vi baka bullar på hennes mage. (Nae, inte bokstavligt). Vi brukade helt enkelt låtsas att hennes... fläsk? var bulldeg. Det var väl ungifär hur kul som helst tyckete jag. Då. Det går inte få massage av min mamma för då kommer alltid healing-händerna och tar över och man får sitta där och känna värmen istället. Jag antar att jag har mitt intresse därifrån. Alltså intresse för energier, aouror, healing och såna saker. Mamma är som en liten fnitterfia och hon är nog den människa som kan få ner mig på jorden bäst. Mamma vet förmodligen allt om mig och det är nog inte helt normalt egentligen tror jag. Men så är det och det tycker jag om. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer? Jag tycker att jag har dom två finaste föräldrarna i världen. Självklart bråkar vi och är arga på varandra ibland men sånt glöms alltid bort väldigt fort.

Det här är typ den enda bilden jag har på mamma och pappa på min dator. Kul att se att dom matchar varandra i klädval också, haha.



See you tomorrrroowww!


Dag 2 - Min första kärlek

Jag vet inte riktigt vem som var min FÖRSTA kärlek.
Antingen var det min granne Fredrik eller så var det Macgyver. Fredrik hade synthfläta och det var väl ungefär bland det coolaste som fanns just då. Macgyver hade väl mest hockeyfrilla? Och var väl egentligen lite för gammal? Men kärleken har väl ingen ålder som man säger.

Så, jag tror jag säger att jag hade två första kärlekar; Fredrik Widmark och Macgyver!



Dag 1 - Om mig

Dom flesta som läser denna blogg är ju mina vänner. Ni vet ju redan massor med saker om mig. Som att jag har Sveriges vanligaste namn. Och att jag heter Linnea i andra namn. Och att jag har tre syskon, två föräldrar, två små djur och en pojkvän. Och att jag bor i Sthlm sen 1,5 år tillbaka. Och att jag ska flytta hem om två veckor (!!!) Och att jag är klumpigare än medel, både kroppsligt och ordligt. Och att jag älskar mat. Och att jag blir hungrig lätt. Och att jag blir väldigt grinig om jag inte får äta. Och att jag får ont i magen lätt. Och att jag klagar på att jag har ont i magen. Och att jag klagar överhuvud taget när jag har ont nånstans. För det är jag expert på! Och att jag är hypokondrisk lagd och har haft (trott att jag haft) nästan varje sjukdom som finns förutom möjligtsvis... röda hund? Och att jag skrattar med jätteöppen mun. Och att jag väldigt ofta dricker 3,5or (på fest alltså). Och att jag älskar julen. Och att jag tycker om att längta. Och att jag är beslutsångesten själv. Vad ska jag mer skriva?

Jag är också alltid mellan. Mellan-lång, mellan-stora fötter, mellan-långt hår (fast nu har det börjat växa), mellan-brun, mellan-gula tänder, mellan-smal, mellan-duktig på saker och mellan-mål! (SKOJA BA).

Min favorit måltid är kvällsfika. Jag älskar att äta kvällsfika. Just nu har jag en dille på rostat med ost. Det är bara för att vi har en brödrost i den här lägenheten. Jag ska faktiskt rosta mig några mackor direkt jag har skrivit klart detta. Jag gillar bara en ost och det är hushållsost. Alla andra ostar som är starka och äckliga kan jag få kväljningar av. Och just det. Jag blir bara mer och mer vegitarian för varje dag. Det började med att jag bara åt vitt kött (på grund av magen). Sedan utvecklades det där till att jag har slutat med allt kött utom fisk och vildt. Jag kan faktiskt inte ens tänka mig att äta en korv nu. Det är ba äckligt! Och när jag tänker efter har jag inte riktigt ätit nåt vildt än. Förutom lite älgfärs. Vi får se hur det går. Jag älskar även blöta. Dopp i grytan. Vi äter bara det en gång per år och det är på julafton. Till lunch. Så nu har jag nedräkning!

Och nu tror jag att det räcker. Det är svårt sånt här, att skriva om sig själv och nu måste jag nog göra kvällsfika. Jag blev så otroligt hungrig av att skriva om mat. Det är jag också speciallist på. Bli hungrig av att prata om, se på, höra om eller tänka på... MAT!

SÅ LÅNG!

Sånt här älskar ju jag!

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


TJOFLÖJT!

Jag och Jonas har just avslutad våran turnering i kort. DE GICK DÅLIGT. Jag undrar vad som har hänt med mitt flyt? De måste ha flytit bort (ha ha ha) för jag vann inte igår heller. Inte i torsdags heller. Eller gjorde jag kanske det Katta? Jag minns inte.
Idag har vi iaf varit på stan. Vi har gått en svängom på julmarknaden me Katta och Gunter. Det var så kallt att jag inte äns kom ihåg vad som fanns där? En sock? Sockervadd och en munk?

Här kommer lite bilder från i torsdags och igår. Idag glömde jag rent ta kort för att jag frös.

Jag och Katarina har någonting att berätta...

Vi har var sin bulle i ugnen...

...eller om det är linssoppa eller plankstek eller kanske mycket hellre några fisar?










Tack för trevlig sällskap Katta och Günter!

Nu ska jag göra Jonas sällskap på tjotta och rengöra tänderna. Sen ska vi nog krypa under täcket och se på greys tills vi börjar snarka. TJOLAHOPP!

 


TJOHÄ

Idag strejkar min mage igen. Imorse trodde jag att det var den hemska vinterkräksjukan som gjorde intåg. TACKTACKTACK för de va inte det. (peppar pepperpeppappperpep o sånt). Jag är livrädd för den. Det är nästan så att jag börjar må illa innan jag äns har fått den. Det är larvigt! Jag har iaf varit på promme i det fina vintervädret. Nu borde jag räkna matte. Imorrn gör jag klart matteb med mitt sista prov. Inga ord kan beskriva hur skönt det ska bliiii!!!!! !!!! !! Sen vill jag myspysa me Kattapatte. KANSKE IKVÄLL?



RSS 2.0